AKTUELNO

Trener košarakaša Partizana Andrea Trinkijeri rekao je da je najvažnije što je njegov tim večeras "preživeo" duel sa Podgoričanima i pobedio Budućnost u 19. kolu ABA lige.

- Ponedeljak Zvezda na strani, sreda Virtus na strani, nedelja Budućnost. Preživeli smo, to je najvažnije. Izgubili smo nekoliko igrača, ali preživeli smo. Igrali smo tvrdo, grešili, dva njihova igrača su nam kombinovano dala 12 trojki...Na kraju mislim da smo zavredili pobedu. Uradili smo sve što je bilo potrebno da pobedimo - rekao je Trinkijeri na konferenciji za novinare posle meča.

Meč u Areni obeležila je i rekordna poseta na jednom susretu u ABA lige, pošto je 16.531 navijač bio na tribinama, čime je srušen prethodni rekord regionalnog takmičenje iz 2010. godine, kada je na finalu ABA u Zagrebu bilo 16.200.

Foto: Beta/Dragana Stjepanović

- Ušli smo u utakmicu umoreni i energija sa tribina je bila kao viroza. Bilo je fantastično, 'grobari' su nam mnogo pomogli - rekao je Trinkijeri.

Trener crno-belih nije hteo da priča o karakteru ekipe.

- Nije trenutak, zadovoljan sam i srećan. Igrači su napravili fantastičnu hemiju sa publikom, igrali sa energijom, strašću. Danas dobili utakmicu jer smo dobro igrali pik-en-rol odbranu. Budućost ima najbolje bekove u ABA i kada pripremaš utakmicu, onda boli glava. Želim da svi koji vole Partizan shvate koliko se igraci trude za ovaj tim - kazao je Trinkujeri.

Foto: Beta/Branislav Božić

Markus Pejdž imao je najbolji učinak u večerašnjem susretu, ali Trinkijeri nije želeo da izdavaja poejedince.

- A Jaramaz? Ja Pejdža ne vidim bez Jaramaza, ni Jankovića bez Mozlija. Igramo sa hemijom, postoji velika podrška među igračima - zaključio je Trinkijeri.

#Andrea Trinkijeri

'