AKTUELNO

Međunarodna košarkaška federacije (FIBA) oprostila se od svog dugodišnjeg generalnog sekereta Borislava Bore Stankovića, koji je preminuo danas Beogradu u 95. godini.

"Sa velikom tugom saopštavamo da je bivši generalni sekretar Borislav Stanković preminuo danas", navodi se u saopštenju FIBA.

Stanković je generalni sekretar FIBA bio od 1976. do 2002. godine, bio je i član Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK), kao i član košarkaške Kuće slavnih.

"U ime FIBA, želim da izrazim naše najdublje saučešće porodici, prijateljima i svima ona koji su voleli i cenili gospodina Stankovića. Bilo kao učesnik prve utakmice Svetskog prvenstva 1950. godine, bilo kao organizator prvog SP u Evropi (Jugoslavija, 1970.) ili kao vođa Međunarodne košarkaške federacije (FIBA) četvrt veka, Borislav Stanković uvek će biti jedna od najvažnijih ličnosti u istoriji našeg sporta. Večno smo mu zahvalni na svemu što je učinio u primeni konkretnih promena bez kojih FIBA ne bi bila tamo gde je danas", rekao je generalni sekretar FIBA Andreas Zagklis.

#Borislav Stanković

#Košarkaš

'