AKTUELNO

Bivši košarka Dejan Tomašević priznao je da mu je prelazak iz Crvene zvezde u Partizan već sada davne 1995. godine bio najbolji potez u karijeri.

- Partizan je te godine ostao bez Đorđevića, Danilovića i još nekih igrača iz onog trofejnog sastava, pravili su novu, mladu i kako su govorili perspektivnu ekipu. Dopao mi se taj njihov koncept, nisam mogao da odbijem, dobio sam ono što nisam mogao da dobijem u Zvezdi. Ne mislim samo na materijalno. Te godine su ukinute i sankcije, Partizan je igrao Ligu šampiona, što je takođe puno značilo. Težili su tome da ponovo stignu na vrh Evrope, bile su to sjajne sezone - istakao je Tomašević za "Ekspres".

Bivši generalni sekeretar KSS rekao je da je napustio Savez, napominjući da je u tom trenutku bilo najbolje rešenje da napusti Kuću košarke.

- Zato što sam se tako dogovorio sa samim sobom. Ubedio sam sebe, i nisam pogrešio, da je posle toliko godina rada moja misija u KSS završena. Takođe, shvatio sam da porodica i ja ne možemo da živimo od plate u Savezu, a kako nisam čovek koji u isto vreme hoće i misli da može da radi dva posla istovremeno, najbolje je bilo da odem. Bezgranično sam zahvalan ljudima s kojima sam radio i sarađivao, bili smo tim, rad u KSS je bio značajno iskustvo za mene. Radujem se što mogu da kažem i to da iz svega izlazim kao bolji čovek - zaključio je Tomašević.

#Dejan Tomašević

#Košarkaš

<
'