AKTUELNO

Srpski košarkaš Milan Mačvan objavio je danas da završava igračku karijeru u 31. godinu zbog problema sa povredama.

"Dragi moji, došli smo do kraja igračkih dana, nažalost moja kolena ne mogu dalje, košarka mi je dala sve, ali dao sam i ja njoj. Srce i hoće, ali zdrav razum kaže da je kraj.

Želeo bih da se zahvalim svima koji su imali uticaj na moju igračku karijeru,svim trenerima, saigračima i navijačima.

- Najveća moguća privilegija za jednog sportistu je da bude deo državnog tima i velikih klubova koji se bore za medalje i trofeje - napisao je Mačvan na Instagramu.

On se zahvalio svim klubovima u kojima je igrao i najavio da će ostati u košarci.

View this post on Instagram

Dragi moji dosli smo do kraja igračkih dana,nažalost moja kolena ne mogu dalje,košarka mi je dala sve ali dao sam i ja njoj.Srce i hoće ali zdrav razum kaže da je kraj. Želeo bih da se zahvalim svima koji su imali uticaj na moju igračku karijeru,svim trenerima,saigračima i navijačima.Najveca moguca privilegija za jednog sportistu je da bude deo drzavnog tima i velikih klubova koji se bore za medalje i trofeje s toga sam zahvalan Hemofarmu, @maccabitlv @fcb_basketball @olimpiamilano1936 @gsbasketbol @alvark_tokyo i mom @partizanbc .Ostvario sam svoje decacke snove,sve ono sto mi je bilo bitno,osvajao trofeje i medalje,bio kapiten reprezentacije.Ostacu u kosarci sigurno jer je ona moj život ali u nekoj drugoj ulozi .Do sledećeg vidjenja !

A post shared by Milan Macvan (@milanmacvan13) on

- Ostvario sam svoje dečačke snove, sve ono što mi je bilo bitno,osvajao trofeje i medalje, bio kapiten reprezentacije. Ostaću u košarci sigurno jer je ona moj život, ali u nekoj drugoj ulozi .Do sledećeg viđenja - poručio je Mačvan i indirektno potvrdio vest koju je objavio "Sportando" da će preuzeti ulogu sportskog direktora Virtusa iz Bolonje.

Mačvan je imao tešku povredu pre više od dve godine u dresu Bajerna, a poslednjih godinu igrao je u Japanu.

Prethodno je nastupao za FMP, Hemofarm, Makabi, Partizan, Galatasaraj i Olimpiju iz MIlana.

Sa reprezentacijom Srbije ima olimpijsko srebro iz Rija, dva srebra sa Evropskih šampionata (2009, 2017), kao i zlato sa Univerzijade u Beogradu (2009).

#Milan Mačvan

'