AKTUELNO

Košarkaški klub Budućnost saopštio je da ciljevi kluba ostaju isti u narednoj sezoni i da će svoju šansu čekati iz drugog plana. Kako se navodi, Upravni odbor kluba izrazio je žaljenje što se nijedno takmičenje nije završilo.

"Zaključak je da su ambicije kluba za narednu nepromenjene. Budućnost će se truditi da u narednoj sezoni, po kvalitetu bude među prvih pet timova i da iz drugog plana čeka svoju šansu, kao što je to bila strategija i prethodne sezone", stoji u saopštenju objavljenom na sajtu kluba.

KK Budućnost ističe da će u narednoj sezoni dati prioritet domaćim igracima, kao i da za prvi tim imaju 10 igrača među kojima su Džastin Kobs, Nikola Ivanović, Petar Popović, Fedor Žugić, Suad Šehović, Igor Drobnjak, Milić Starovlah, Aleksa Ilić, Danilo i Zoran Nikolić.

"Najveći akcenat je na mladim selekcijama, razvojnom timu i mladim selekcijama Studentskog centra, kao i popularisanju i razvoju košarke u Crnoj Gori. Plan Buducnosti da je da kroz učešće razvojnog tima u ABA ligi i kroz takmičarsku sezonu obezbedi gro crnogorskih kvalitetnih igrača", ističe se i dodaje da je cilj da se u narednih 15 dana obavi razgovor sa stručnim štabom u vezi sa planovima i strategijom.

"Potrebno je da se nađe najbolje rešenje kada je u pitanju stručni štab prvog tima Budućnost i razvojnog tima Studentski centar, kako bi se u naredne tri godine realizovao plan razvojnog centra u sklopu Budućnost sa posebnim fokusom na nove naraštaje i razvoj talentovanih mladih igrača", zaključuje se u saopštenju KK Budućnost.

#KK Budućnost

'