AKTUELNO

Predsednik košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović nije danas rekao ko će biti novi trener, nakon odlaska Dragana Šakote.

"Kada budemo završili, imaćemo promociju. Za sada čitam i ja po medijima šta se dogadja, doputovao ovaj, otputovao onaj. Dok ja radim ovaj posao, Zvezda neće menjati, biće samo kada mi objavimo, i oko igrača i oko trenera. Sve ostalo su medijska nagadjanja. Razumem da i one povremeno idu u onom domenu 'evo mi smo prvi pogodili'", rekao je Čović novinarima.

Mediji su preneli da će novi trener Crvene zvezde biti Saša Obradović.

Čović je rekao da je prilikom odlaska Milana Tomića u toku sezone, a kada je privremeno ekipu preuzeo Andrija Gavrilović, potom i Dragan Šakota, mnogo trenera odbilo da dodje.

"Kada dolazite u Zvezdu koja je veliki sportski brend sa velikom tradicijom, da uvem imate odredjenu dozu brige i straha. Neki su se plašili da dodju. To nije dolazak na početku sezone, već u tim koji je neko drugi selektirao, kada su igrane odredjene utakmice, a pri tome su očekivanja zvezdaške populacije veoma visoka. Zato je postojao strah. Možda je postojao strah i oko saradnje jer ima raznoraznih priča, ali ne bih ulazio u to", rekao je Čović.

"U Zvezdu ne treba da dolazi apsolutno niko ko ne može da nosi pritisak, niti u stručni štab, niti medju igrače. Razumem takav strah. S naše strane je postojala briga da ne dovedemo mladog i perspektivnog i doživi nepravdu ničim zasluženu kao što je doživeo Dušan Alimpijević", dodao je prvi čovek crveno-belih.

Istakao je da je situacija sa igračkim kadrom veoma stabilna i da će tim selektovati novi trener.

"Situacija je veoma stabilna. Normalno, pojedinim igračima ističu ugovori i selekcija će biti pravljena sa novim trenerom. O tome ćete biti uredno obaveštavani", rekao je Nebojša Čović.

On je naveo da Srbija mora da počne da proizvodi mlade trenere i da se "niko nije naučen rodio".

Čović je komentarisao reči predsednika Partizana Ostoje Mijailovića o "umetnosti" igranja Evrolige bez trofeja, uz reči: "Da li je to umetnost ili nije, zaključite sami. Napravili smo nešto što su bili naši ciljevi, u okolnostima u kojima smo se našli.

#KK Crvena zvezda

#Nebojša Čović

'