AKTUELNO

Nova sezona u Evroligi počinje 1. oktobra, a košarkaši Crvene zvezde igraće u prvom kolu protiv Fenerbahčea, saopšteno je danas iz tog takmičenja.

Utakmica će se igrati u Istanbulu, a tursku ekipu neće predvoditi sa klupe srpski trofejni trener Željko Obradović, koji je odlučio da posle sedam godina napusti klub.

I pored činjenice da se igra po sistemu svako sa svakim, žreb nije pravljen automatski, što praktično znači da crveno-beli neće u drugom delu po istom principu dočekivati rivale i gostovati kod timova sa kojima su igrali u Beogradu, navela je Zvezda.

Zvezda će u drugom kolu dočekati Baskoniju 9. oktobra, a u trećem kolu četiri dana kasnije biće domaćin Žalgirisu. Crveno-beli u četvrtom kolu 15. oktobra gostuju Asvelu, a u petom kolu, sedam dana kasnije dočekaće CSKA iz Moskve.

U šestom i sedmom kolu Zvezda će gostovati Himkiju (30. oktobar) i Bajernu u Minhenu (6. novembar), a zatim će dočekati Real Madrid 13. novembra. Zvezda će u devetom kolu igrati u Italiji protiv Armanija 18. novembra, a dva dana kasnije u Barseloni.

U 11. kolu Zvezda će dočekati Efes, 26. novembra, a zatim joj 3. decembra sledi meč sa Makabijem u Tel Avivu. Posle toga Zvezda ima tri uzastopne utakmice na domaćem terenu, protiv Olimpijakosa (10. decembar), Albe (15. decembar) i Valensije (18.decembar).

U 16. kolu Zvezda će 22. decembra igrati u Sankt Peterburgu protiv Zenita, a kalendarsku godinu završiće 30. decembra duelom protiv Panatinaikosa u Beogradu.

Drugi deo lige Zvezda će početi 7. januara 2021. godine utakmicom u Beogradu protiv Fenerbahčea, a zatim će na dva gostovanja, u Madrid 13. januara i dva dana kasnije u Valensiju. ;

U 21. kolu Zvezda će 22. januara dočekati Barselonu, a četiri dana kasnije igraće u Istanbulu sa Efesom. Crveno-bele zatim čeka meč sa Asvelom u Beogradu 29. januara, pa sa Žalgirisom u gostima 4. februara, dok u 25. kolu dočekuju Zenit, 19. februara.

Beogradski tim će zatim igrati na gostovanju protiv Baskonije 26. februara, a 2. marta dočekuje Bajern. Tri dana kasnije Zvezda će igrati na gostovanju protiv Olimpijakosa, dočekaće Himki 11. marta, a zatim će 19. marta igrati u Atini protiv Panatinaikosa.

U 31. kolu, 25. marta Zvezda će igrati u Moskvi protiv CSKA, a zatim će u Beogradu igrati protiv Armanija 30. marta i Makabija 1. aprila. Regularni deo takmičenja Zvezda će završiti 9. aprila u Berlinu protiv Albe.

Takmičenje će nastaviti osam najboljih ekipa u četvrtfinalu, a pobednici će igrati na fajnal foru.

#Evroliga

#KK Crvena zvezda