AKTUELNO

Srpski košarkaš Nikola Jokić odigrao je jednu od najboljih partija u sezoni u pobedi Denvera nad Los Anđeles Klipersima (111:98), u šestoj utakmici polufinala plej-ofa Zapadne konferencije NBA lige.

Momak iz Sombora duel u Orlandu je završio sa 34 poena, 14 skokova i sedam asistencija na kontu, a pojedini potezi centra Nagetsa ponovo su bili od onih koji se prepričavaju danima.

Šutevi sa jedne noge preko ruke čuvara, postali su vremenom zaštitni znak Nikole Jokića, pa je to oružje u nekoliko navrata primenio protiv ekipe Doka Riversa.

Nestvarnu trojku Jokić je pogodio sredinom druge deonice, u periodu kada je bio jedini raspoloženi igrač Denvera na parketu. Pri isteku napada, Jokić je dobio loptu, a nije imao mnogo opcija sem da pokuša da šutne preko ruke čuvara.

View this post on Instagram

🃏 That’s Tough! 🃏

A post shared by • #WholeNewGame • (@nba) on

Uradio je to skok-šutem sa jedne noge, preko visoke ispružene ruke Markusa Morisa, koja mu nije mnogo smetala i pogodio.

Nešto slično Jokić je ponovio u trećem periodu, ovog puta preko ruke Ivice Zubca, koji ga je tom prilikom i faulirao, pa je Srbin dobio i dodatno slobodno bacanje.

U poslednjoj četvrtini, Nikola je bio posebno inspirisan, zabeležio je 11 poena, od čega devet šutem za tri.

Centar Denvera nije ljubitelje košarke uskratio za sjajna dodavanja, a jedno takvo podelio je Milsapu.

Na kraju, Jokić je bio najzaslužniji što je Denver i dalje u igri, a sedmi duel ovih timova na programu je u sredu tri sata nakon ponoći po srednjeevropskom vremenu.

Pobednik ove serije će u finalu Zapadne konferencije igrati protiv Los Anđeles Lejkersa, koji su u bili bolji od Hjuston Roketse (4:1).

#Košarka

#Nikola Jokić