AKTUELNO

Institut za ženski sport počinje sa radom ovog vikenda, saopštila je Marina Maljković, selektorka ženske košarkaške reprezentacije Srbije i idejni tvorac.

"Sa velikim zadovoljstvo bih htela da najavim početak rada Instituta za ženski sport. Ovog vikenda pozivam sve devojčice u Vizuru Tošin bunar na besplatne treninge košarke, odbojke, atletike i gimnastike, kao i u Aranđelovac na trening karatea i Kikindu na trening streljaštva", rekla je Maljković Tanjugu.

Cilj insituta, koji je pokrenut u julu, jeste da se što više devojčica besplatno bavi sportom i da Srbija u budućnosti ima još više medalja u ženskom sportu.

"Pridržavamo se svih propisanih mera i želimo devojčicama da ponudimo potpuno besplatno nešto što će im samo koristiti u životu. Ovo je početak, radimo na tome da i u drugim krajevima Beograda, ali i drugim mestima u Srbiji pokrećemo naše besplatne školice. O svim detaljima, roditelji mogu da se informišu na Facebook i Instagram stranicama Instituta za ženski sport", istakla je Maljković.

Sportistkinje ambasadorke Instituta su košarkašica Sonja Vasić, tekvondistkinja Milica Mandić, strelkinja Zorana Arunović i teniserka Olga Danilović.

#Institut za ženski sport

#Marina Maljković