AKTUELNO

Trener košarkaša Crvene zvezde Saša Obradović rekao je danas da njegovu ekipu čeka teška utakmica protiv Bajerna iz Minhena u Evroligi i dodao da će taj duel pokazati u kakvom je stanju tim.

"Nisu igrali domaće prvenstvo spremaju se za Evroligu, jedan dobar razlog da se opravdaju ti dobri rezultati. Veliko poštovanje prema rezultatima i radu (Andree) Trinkijerija koji je ostavio pečat ovde. Znaju šta rade, igraju čvrsto, sigurno teška utakmica za nas i gledajući težak raspored pred nama, više ćemo najverovatnije učiti iz utakmica nego iz treninga, ali sama utakmica može nam dati neke odgovore o momentumu i statusu ekipe", rekao je Obradović za klupski sajt.

Košarkaši Zvezde putuju danas u Nemačku, gde će u petak od 20.30 igrati protiv Bajerna iz Minhena, utakmicu sedmog kola Evrolige.

Obradović je naveo da su svi igrači spremni za utakmicu.

Košarkaš Zvezde Marko Simonović ocenio je da je Bajern ove sezone najviše pokazao u Evroligi.

"Igraju zaista dobro. Izgubili su na jedan šut od Armanija, ostale dobili. Odlična ekipa, odlično vodjena, jasna je ideja šta se radi na terenu, znaju se uloge, lideri, želje. Igraju dobru timsku košarku, ali imamo i mi naše adute, prednosti i šanse u odnosu na njih. Moramo da odgovorimo na isti način, zato je cilj pokriti tamo gde smo slabiji i napasti gde smo jači", rekao je on.

"Roster im je sjajan, Lučić je odličan, Rejnolds sa kojim sam igrao u Zenitu, izuzetan napadač. Igrači koji generalno nisu prestari, ali imaju ogromno iskustvo, znaju svoje uloge, očekuje nas nimalo lagan posao", dodao je Simonović.

Ekipa Zvezde će posle utakmice u Minhenu, u subotu ujutro autobusom otptovati u Kopar, gde će u nedelju od 17 časova igrati protiv Primorske, u šestom kolu ABA lige.

#KK Crvena zvezda

#Saša Obradović