AKTUELNO

Košarkaši Crvene zvezde izgubili su večeras u Beogradu od Olimpijakosa sa 79:81 (30:16, 15:21, 16:25, 18:19), u utakmici 13. kola Evrolige.

Zvezda sada ima četiri pobede i devet poraza, a Olimpijakos skor od sedam trijumfa i pet poraza.

Najefikasniji u redovima Zvezde bio je Džoni O'Brajant sa 16 poena, po 13 su dodali Kori Volden i Džordan Lojd, dok je Marko Jagodić Kuridža ubacio deset poena.

Foto: Beta AP/MARKO METLAS

Olimpijakos je do pobede vodio Jorgos Printezis sa 16 poena, uključujući i poene za pobedu, a najbolje su ga pratili Vasilis Spanulas sa 14 i Aron Herison i Kostas Slukas sa po 12 poena.

Crveno-beli su odigrali sjajnu prvu četvrtinu, kontrolisali su igru i pogodili šest trojki, pa su u finišu tog dela igre stigli do plus 16 (30:14). Zvezda je i u drugoj četvrtini održavala prednost, a na veliki odmor je otišla sa osam poena viška - 45:37.

Foto: Beta AP/MARKO METLAS

Međutim, Olimpijakos se sredinom treće četvrtine potpuno vratio u meč. Posle tri vezane trojke Herisona i četiri uzastopna poena Elisa grčki tim je poveo sa 52:54, da bi na poslednji odmor otišao sa košem prednosti - 61:62.

Foto: Beta AP/MARKO METLAS

Poenima Spanulisa i trojkom Printezisa, Olimpijakos je na početku poslednje četvrtine poveo sa 61:67, primorao je Sašu Obradovića da odmah zataži tajm-aut, ali je nova trojka Larincakisa donela grčkom timu plus devet.

Foto: Beta AP/MARKO METLAS

Zvezda je odgovorila serijom 8:0 koju je trojkom prekinuo Larincakis (69:73), posle čega je usledila neizvesna završnica u kojoj se bolje snašao Olimpijakos, a odlučujuće poene postigao je Printezis tri sekunde pre kraja meča.

Zvezda u narednom kolu Evrolige dočekuje Albu, a Olimpijakos ekipu Valensije.

#Beograd

#Evroliga

#KK Crvena zvezda

#KK Olimpijakos