AKTUELNO

Nikola Jokić je za 14 minuta na parketu umao učinak od osam poena, tri skoka i pet asistencija, Nemanja Bjelica za 22 minuta postigao 14 poena uz osam skokova i jednu asistenciju.

Košarkaši Denvera pobedili su prošle noći ekipu Minesote sa 102:99 u američkoj NBA ligi, a trijumfe su upisali i Golden Stejt i Klivlend.

Denver su do pobede vodili Danilo Galinari i Vilson Čendler sa po 19 postignutih poena, dok je Jusuf Nurkić ubacio 18. Srpski košarkaš Nikola Jokić je za 14 minuta na parketu umao učinak od osam poena, tri skoka i pet asistencija.

U poraženom timu najbolji je bio Karl Entoni Tauns sa 32 poena, a dobro ga je pratio Endrju Vigins sa 25. Najbolji meč od početka sezone odigrao je srpski reprezentativac Nemanja Bjelica koji je za 22 minuta postigao 14 poena uz osam skokova i jednu asistenciju.

Denver je u prvom poluvremenu imao deficit od 15 poena, ali su igrači sa klupe u drugom poluvremenu napravili razliku i doneli svom timu drugu pobedu.

Osam minuta pre kraja utakmice Denver je vodio sa 13 poena razlike, a onda je usledila sjajna rola Bjelice koji je postigao 10 od svojih 14 poena i primakao Minesotu na tri poena zaostatka 90 sekundi pre kraja. Minesota je imala priliku da izjednači i odvede meč u produžetak, ali Bjelica nije uspeo da pogodi trojku uz zvuk sirene.

Košarkaši Golden Stejta su slavili protiv Oklahome sa 122:96, a najzaslužniji za taj trijumf bio je Kevin Durent koji je svom doskorašnjem timu ubacio 39 poena.

Durenta su najbolje pratili Stef Kari sa 21 i Klej Tompson sa 18 postignutih poena.

U redovima Oklahome najefikasniji je bio Viktor Oladipo sa 21 poenom, dok je Rasel Vestbruk meč završio sa dabl-dabl učinkom - 20 poena i 10 skokova.

Lebron Džejms je postigao 30 poena u pobedi Klivlenda nad Bostonom od 128:122, pa je tako aktuelni šampion NBA lige i dalje neporažen.

Klivlend je od početka sezone upisao pet pobeda u isto toliko utakmica što je najbolji start te ekipe još od sezone 1978/77. kada su imali skor 8:0.

U redovima Seltiksa najbolji je bio Ajzea Tomas sa 30 poena.

U preostale dve utakmice koje su odigrane prošle noći, Orlando je pobedio Sakramento sa 102:94, dok je Milvoki bio bolji od Indijane sa 125:107.

'