AKTUELNO

Košarkaški klub Barselona odbacio je danas tvrdnje da nije dozvolio svom igraču Tomasu Ertelu da se sa ekipom avionom vrati iz Istanbula i naveo da Francuz za sada ostaje u klubu.

"Igrač ni na koji način nije bio zapostavljen i imao je sve usluge na raspolaganju - hotel za prenoćište, redovne avionske karte i svu potrebnu dokumentaciju kako bi mogao sutradan da se vrati u Barselonu", saopštio je klub na svom sajtu.

List Mjundo Deportivo preneo je da je Barselona juče zabranila Ertelu da se vrati sa ekipom iz Istanbula, nakon što je on pregovarao o prelasku u Real Madrid, a ne u Fenerbahče.

Barselona je u saopštenju navela redosled dogadjanja od nedelje, kada je ekipa igrala protiv Huventuda u španskoj ligi. Klub i Ertel su se dogovorili da on ne igra u tom meču, kako bi izbegao eventualnu povredu uoči dogovora o sporazumnom raskidu ugovora.

Kako se navodi, u ponedeljak je klub dozvolio Ertelu, koji nije bio u sastavu za meč sa Efesom, da putuje sa ekipom u Istanbul da reši pitanje transfera. ;

"U utorak u podne, klub i igračev agent prekidaju pregovore i dogovaraju se da nastave razgovore. S obzirom na situaciju stvorenu prekidom pregovora, a pošto nije bio pod disciplinom ekipe za utakmicu, odlučeno je da se igrač ne vrati sa ekipom", navela je Barselona.

U saopštenju se ističe da Ertel ostaje u klubu, dok se ne reši pitanje njegovog odlaska.

#Barselona