AKTUELNO

Košarkaš Denvera Nikola Jokić bio je sjajan na meču protiv Vizardsa u Vašingtonu, ali to nije bilo dovoljno da njegovi Nagetsi zabeleže trijumf.

Posle dramatične završnice Vizardsi su slavili rezultatom 130:128.

Domaćin je stigao do trijumfa sa linije slobodnih bacanja na 0,1 sekund do kraja meča, a tragičar večeri bio je Džamajkl Grin koji je pravi neverovatne gluposti u samom finišu.

Na 30 sekundi do kraja raspoloženi Marej dao je trojku za 125:125, međutim, Grin je nakon toga napravio faul nad Bertansom pri šutu za tri poena i Letonac je iskoristio sva tri bacanja za 128:125. Marej je ponovo ekspresno postigao novu trojku i činilo se da je Denver izborio produžetak. Vizardsi su imali svega 2,1 sekundu da izbore trijumf i uspeli su zahvaljujući katastrofalnom potezu Grina. Ponovo je napravio faul na 0,1 sekund do kraja i Bredli Bil je sa linije bacanja doneo trijumf svom timu.

Jokić je meč završio sa 33 postignuta poena (12/21 šut iz igre), devet asistencija i sedam skokova.

Jedini efikasniji od njega bio je Džamal Marej, koji je ubacio 35 poena.

U pobedničkom timu blistao je bivši igrač Partizana Dejvis Bertans, koji je zabeležio rekord karijere u NBA. Postigao je 35 poena uz devet ubačenih trojki. Najbolji strelac ekipe Bredli Bil zaustavio se na 25 poena.

Deni Avdija je za 20 minuta igre uspeo da zabeleži jednu trojku uz sedam skokova i dve asistencije.

Nagetsi, koji naredni meč igraju u Šarlotu u petak, sada imaju skor 15-13, dok je Vašington na 9-17.

#Nikola Jokić