AKTUELNO

Nikola je bio skoro pa perfektan.

Košarkaši Denvera odigrali su jednu od najboljih partija ove sezone pošto su u NBA noći između subote i nedelje deklasirali Oklahomu u gostima sa 126:96, a uz osmi tripl-dabl sjajnog Nikole Jokića, čitava prva petorka Nagetsa je imala dvocifren učinak uz elegantno popunjene statističke kolone.

Krenimo od našeg, a najboljeg. Nikola Jokić je bio, skoro pa, perfektan. On je za pola sata provedenih na terenu zabeležio 19 poena, 11 skokova i 13 asistencija uz 7/9 za dva, 1/2 za tri i 2/2 sa slobodnih bacanja. "Džoker" ponovo nije imao izgubljenu loptu na susretu, a imao je dve ukradene, što mu već prerasta u naviku imajući u vidu da su te brojke bile obrnute u startu godine.

Denver je od prve do poslednje sekunde imao vođstvo na susretu protiv Tandera, a prvi koji je došao do izražaja bio je Majkl Porter Džunior koji je već u prvoj četvrtini došao do dvocifrenog učinka, a na kraju je završio sa 20 poena i 10 skokova.

Najefikasniji je bio Džamal Marej. Kanađanin je sa 26 poena uz pet asistencija i dva skoka kompletirao sve što je bilo potrebno Nagetsima da bez ikakvih problema trijumfuju i ne dozvole da ponovo uđu u seriju poraza nakon nesrećne završnice sa Vašingtonom (112:110).

Kod domaćina, Bejzli je ubacio 22 poen, Džerom i Robi po 15 poena, a Oklahoma je mogla da preživi još gori debakl, shodno tome da je bila na -37 na samo tri minuta do kraja, ali je uspela koliko-toliko da ublaži užas.

#Nikola Jokić