AKTUELNO

"Bosanska zver" je bila mala maca u duelu sa Jokićem.

Nikola Jokić možda nije imao barem dve dvocifrene kolone na svom kontu, ali je sprski košarkaš ponovo bio najzaslužniji za trijumf Denvera! Ovoga puta protiv Portlanda, za četvrti uzastopni u NBA ligi - 106:105.

Jokić je na terenu proveo skoro 36 miniuta i za to vreme je imao učinak od 25 poena, devet skokova i pet asistencija, a ubacio je i ključna slobodna bacanja na 40 sekundi dokraja za 106:103. Imao je Portland i šut za pobedu uz zvuk sirene, ali Pauelov floter preko Jokića bio je osuđen da ne završi u košu.

Srpski as je bio nerešima enigma za Jusufa Nurkića koji se mučio da ga sačuva, da bi u prvom poluvremenu bukvalno bio predriblan i nadmudren od strane Jokića koji je potom zabeležio svoje možda i najbolje zakucavanje sezone.

Portland je imao deset poena viška u trećoj deonici, ali je Denver trojkom Dozijera na 7.43 konačno poveo sa 92:91 i najavio dramu sa srećnim završetkom po njih. Nagetsi su preko Jokića izjednačili na 101:101 na dva minuta pre kraja, onda je i Lilard pogodio za 103:103, da bi Jokić sa linije penala završio posao.

Porter je imao 17 poena u redovima Denvera, Barton je ubacio 14, Kampaco i Gordon su dodali po 12. S druge strane, Lilard je ubacio 22 za Portland, Pauel je imao 17, Mekkolum 14, Kovington i Entoni po 12, Kanter 11 i Nurkić osam.

Atlanta je posle produžetka doživela poraz u Njujorku od strane Niksa (137:127), a srpski košarkaš Bogdan Bogdanović ubacio je 20 poena za Hokse.

Bogdanović je igrao 42 minuta i osim tih 20 poena imao je šest skokova, četiri asistencije i tri ukradene lopte. Kao i ubačenu trojku kojom je odveo meč u produžetak.

Klint Kapela je bio najbolji u redovima Atlante sa 25 poena i 22 skoka, dok je Tre Jang kao i Bogdan ubacio 20 poena i dodao 14 asistencija. Kolins je imao 18, a Erter 17. Kod Niksa Randl je bio nezaustavljiv sa 40 poena i 11 skokova, po 20 su dodali Rouz i Kviki.

Vredi pomenuti i to da je Aleksej Pokuševski igrao samo pet minuta u porazu Oklahome protiv Indijane i za to vreme imao je dva poena i isto toliko skokova, dok je igru napustio zbog određenih probelema sa povredom.