AKTUELNO

Ovo zaista nije bilo potrebno arbitrima...

Šou i skandal za kraj... Košarkaši Denvera doživeli su i četvrti poraz u nizu od Finiksa, ovoga puta 125:118, a eliminaciju iz NBA plej-ofa obeležilo je isključenje MVP-a Nikole Jokića koji je u jednom kontaktu grubo faulirao protivnika, posle čega su ga sudije poslale van igre! Čini se da to Srbin nije zaslužio.

Jokić je u trećoj četvrtini izašao visoko da izvrši pritisak na Kameronu Pejnu, odigrao nešto oštrije i pri nameri da udari loptu, što je i učinio, zakačio protivnika po licu.

Definitivno mu nije bila namera da udari protivnika, već samo da napravi grublji faul. Sudije su pregledale snimak, imale su sve vreme ovoga sveta da to i shvate, ali su na kraju donele odluku da srpski as mora da napusti igru i ode u svlačionicu.

Posle tog faula, stvorila se velika gužva i Jokić je ušao u raspravu sa Devinom Bukerom, tu je pritrčalo još nekoliko igrača koji su mahom razdvajali strane.

Čini se da je to ujedno i poslednji udarac bio Denveru pred ispadanje, jer do kraja meča nisu imali u sastavu igrača koji je jedini bio svetla tačka u ovoj seriji.

Foto: Tanjug AP/David Zalubowski

Nikola je i pored ovog nezasluženog isključenja uspeo da zabeleži dabl-dabl sa 22 poena i 11 skokova uz četiri asistencije i jednu blokadu.

Kao i tokom celokupnog okršaja, Sansi su se oslonili na vodeći dvojac Buker-Pol. Iskusni Pol je bio najefikasniji košarkaš susreta sa 37 poena uz sedam asistencija i tri skoka, dok ga je Buker ispratio sa tri poena manje uz 11 skokova i četiri asistencije.

Šteta je što Nagetsi nisu imali ranije pomoć Vila Bartona koji nije bio deo sastava zbog povrede, a sada je, po isključenju Jokića, bio retka svetla tačka među domaćima sa 25 poena.

Foto: Tanjug AP/David Zalubowski

Denver je imao vođstvo samo u prvoj minuti susreta (2:0), a nakon toga kreće borba za goli život. Konstantan minus je pravio i konstantan pritisak, sve do tog kobnog momenta u trećoj deonici kada je Jokić morao da napusti teren. Od tada, Denver nije smogao snage da se približi makar na jedan posed zaostatka.

#Nikola Jokić