AKTUELNO

Završio je sezonu i potreban mu je odmor.

Nikola Jokić završio je sezonu sa Denverom u polufinalu Zapadne konferencije. Nagetsi su poraženi 4:0 u seriji koju je obeležilo i isključenje srpskog centra, pa tako MVP godinu neće uspeti da kruniše šampionskim prstenom.

Međutim, iz neke druge perspektive, eliminacija Denvera iz plej-ofa je dobra vest za reprezentaciju Srbije koju čeka uzbudljivo leto.

"Orlovi" su polako počeli da se okupljaju i spremaju za kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre koji će se održati u Beogradu od 29. juna do 4. jula, pa se postavlja pitanje da li će i Nikola Jokić moći da igra za reprezentaciju?

Igor Kokoškov ga je uvrstio na širi spisak, ali s obzirom na tešku sezonu u NBA teško da je iko pomislio da će Jokić igrati kvaliikacije za Srbiju, o čemu je govorio i posle poraza sa Denverom.

"Ne znam...", odmahivao je Jokić glavom.

"Tek sam završio NBA sezonu, tako da ne znam...", nije dao konkretan odgvor Jokić, ali se može naslutiti da mu je na umu kratak predah.

Jokić je odigrao svaki meč ove sezone za Denver i verovatno je da će ga Kokoškov prištedeti i pokušati da se na Olimpijske igre kvalifikuje bez njega, da bi potom MVP mogao da bude što svežiji kada počne takmičenje u Tokiju od 23. jula.

Podsetimo, Srbija na kvalifikacionionom turniru u hali "Aleksandar Nikolić" prvo igra sa Dominikanskom Republikom i Novim Zelandom, a onda se ukršta sa grupom u kojoj su Italija, Portoriko i Senegal.

#Nikola Jokić