AKTUELNO

Srbija je na startu Akropolis kupa savladala Portoriko 80:68 (19:21, 28:11, 13:14, 20:22) što je bila i prva provera našeg državnog tima pred uzbudljivo leto!

Znamo da Igor Kokoškov ne može da računa na Nikolu Jokića, kao i još nekoliko NBA igrača i onih koji su povređeni, ali je i u oslabljenom sastavu naša reprezentacija pokazala da i te kako poseduje kvalitet da se kvalifikuje na Olimpijske igre i tamo ostavi dobar utisak.

Centarska linija je funkcionisala odlično iako nije bilo najboljeg igrača sveta, procenti šuta su bili na visokom nivou za prvi meč, a nije bilo ni prevelikih oscilacija u igri.

Ključna razlika napravljena je u drugoj četvrtini i Srbija je na pauzu otišla sa 15 poena razlike, dok kako je meč tekao - tako smo "obarali" tempo i čuvali snagu. Najvažnija vest je da nije bilo povreda i da se jasno vidi da postoji timska hemija.

Najbolji igrač našeg tima bio je Filip Petrušev sa 21 poenom (8/9 iz igre), pratio ga je Ognjen Dobrić sa 15 (6/6 za dva), a dvocifreni su bili Danilo Anđušić sa 12 i Boban Marjanović sa 11.

Odličnu partiju zabeležio je i Nemanja Bjelica sa 6 poena, 12 skokova i pet asistencija, dok su se u strelce upisivali još i Davidivac (6), Milosavljević (5), Marinković (2) i Avramović (2). U igru su ulazili još i Branko Lazić, Stefan Jović i Dalibor Ilić.

Portoriko, koji će nam biti rival na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre u Beogradu, imao je nekoliko svetlih trenutaka, ali se pre svega oslanjao na Garija Ramireza Brauna - strelca 19 poena.

Već sutra od 16 časova Srbija igra protiv Meksika.