AKTUELNO

Srbija je u poslednjoj proveri pred početak kvalifikacije za Olimpijske igre pobedila Meksiko sa 81:77 u dvorani "Aleksandar Nikolić".

Došla je publika da podrži izabranike Igora Kokoškova, ali "orlovi" su teže nego što se očekivalo pobedili ekipu od koje su dosta kvalitetniji.

Vratili su se u reprezentaciju Miloš Teodosić i Nikola Kalinić i bilo ih je lepo videti na terenu.

Teodosić je postigao četiri poena i imao isto toliko asistencija, dok je Kalinić upisao pet poena i zabeležio šest uspešnih dodavanja.

Ipak, što se same utakmice tiče mnogo problema je Meksiko zadavao našoj selekciji posebno u šutu za tri poena - 12/26. Posebno je to bilo vidljivo u prvom poluvremenu kada je rival Srbije pogodio 10 puta van linije 6,75.

Obe reprezentacije dobile su po dve četvrtine - "orlovi" drugu i treću, a Meksikanci prvu i četvrtu.

Sigurno da su navijači očekivali lakšu i ubedljiviju pobedu, ali dobro je i ovako. Srbija u dobrom raspoloženju dočekuje kvalifikacije, pošto je prethodno na Akropolis kupu u Atini zabeležila tri pobede iz isto toliko utakmica (Portoriko, Meksiko i Grčka).

Najefikasniji u našoj selekciji bio je Boban Marjanović koji je postigao 20 poena i imao devet skokova, pratio ga je Stefan Jović sa osam. Na drugoj strani najbolji je bio Mendez sa 18 poena, dok je Haimes zabeležio dabl-dabl 14 poena i 10 uhvaćenih lopti.

Podsetimo, kvalifikacije za Olimpijske igre počinju 29. juna i traju do 4. jula. Srbija je u grupi A sa Dominikasnkom Republikom i Filipinima.