AKTUELNO

Klicu je posejao Miloš Teodosić početkom godine, kada mu je za sjajne nastupe u grupnoj fazi Evrokupa dodeljeno priznanje za igrača MVP prve runde.

Nekoliko meseci kasnije, "žetva" trofeja koji se dodeljuju najkorisnijim košarkašima je nastavljena, pa su redom nagrade osvajali Filip Petrušev u ABA ligi, Vasilije Micić u Evroligi, Nikola Jokić u NBA, da bi šlag na tortu stigao u nedelju uveče, kada je Sonja Vasić proglašena MVP igračicom Evropskog prvenstva, na kojem je vodila Srbiju do zlata.

Kao u popularnom ostvarenjeu Alfreda Hičkoka, pod nazivom "Pozovi M radi ubistva", tako bi i sada ostatak sveta mogao da parafrazira taj naslov i kaže "Pozovi Srbina radi MVP trofeja". Već godinama provejava u narodu krilatica da smo "zemlja košarke", a sada imamo i brojke da to i dokažemo. Čak pet MVP trofeja za manje od godinu dana, od čega su dva, Micićev i Jokićev, u najboljim košarkaškim takmičenjima na svetu.

Ogromna su to priznanja za zemlju koja broji nešto više od sedam miliona stanovnika, a još kada se tim nagradama pridodaju i timski uspesi, poput Micićevog (osvojio EL sa Efesom) i Sonjinog (zlato na EP), onda sve dobija na još većoj težini. Sada preostaje da prinosi koje je Teo posejao, niknu u još većem broju na Olimpijskim igrama u Tokiju.