AKTUELNO

Srpski bek i Lu Vilijams napadački komandovali u trijumfu ekipe iz Džordžije, za 2:2 u seriji finala Istočne konferencije sa Milvokijem.

Kad je teško, tu je Bogdan Bogdanović! Srpski košarkaš bio je centralna figura četvrte utakmice serije finala istočne konferencije najjače lige na svetu, sa 20 poena "ubio" je Milvoki Bakse i Atlanti doneo 2:2 i probuđenu nadu u plasman u veliko finale.

Bogdanović je ubacio šest trojki noćas, iz 14 pokušaja, upisao je 3 skoka, 5 asistencija i 4 ukradene lopte.

Srpski šuter zablistao je sredinom treće deonice kada je sa dva vezana dalekometna hica podigao prednost Atlante na 23 poena razlike (77:54), rešio je pitanje pobednika ako se ono uopšte i postavljalo dotad.Bogi je bacio navijače Hoksa u trans, već tada su krenuli da slave pobedu koja s početka meča nije bila ni na vidiku, jer je domaći tim pre noćašnjeg duela vezao dva poraza, a sem toga morao je na Janisa i Bakse bez najboljeg igrača Treja Janga.

Srećom, okolnosti su se preokrenule u korist Atlante noćas, proradili su Bogdan i "matori" Lu Vilijams, inače najefikasniji sa 21 poenom, a trijumfu Hoksa u velikoj meri je doprinela činjenica da su i gosti ostali bez pomoći najboljeg igrača - Janisa Adetokumba.

Lider Milvokija je nezgodno doskočio u duelu sa Kapelom, prve prognoze govore da je u pitanju povreda kolena, pa ostaje da se vidi da li će "Grik Frik" biti spreman za nastavak serije.

Autor: