AKTUELNO

Užanse vesti za Srbiju pred Olimpijske igre! Selektor Igor Kokoškov najverovatnije neće moći da računa na Stefana Jovića.

Srbija je posle mnogo mučenja pobedila Filipine, ali ostala bez Stefana Jovića. Crne slutnje su se obistinile.

Kako prenose mediji, Stefan Jović je doživeo ozbiljniju povredu i čeka ga pauza zbog koje neće moći da učestvuje na Olimpijskim igrama u Tokiju ako se Srbija plasira na najveću svetsku sportsku smotru.

Prema prvim procenama, u pitanju je ruptura mišića koja zahteva period od pet do sedam nedelja oporavka. Kako stvari sada stoje, ne postoje šanse da se Jović stavi na raspolaganje za Igre u Tokiju koje počinju 23. jula i traju do 8. avgusta.

Jović se povredio bez kontakta prilikom ulaza na koš i po njegovoj grimasi je odmah bilo jasno da je situacija ozbiljna. Napustio je parket uz pomoć saigrača i medicinskog osoblja i odmah se uputio u bolnicu na preglede. Tamo je ustanovljeno o kojoj vrsti povrede je reč i loše vesti su stigle u tabor Orlova.

Ovo je nova loša vest u nizu za selektora Igora Kokoškova. Na startu su nastup u nacionalnom timu otkazali Nikola Jokić, Alen Smailagić i Aleksej Pokuševski.

Zbog ranijih povreda ili oporavaka, na kvalifikacionom turniru u Beogradu ne učestvuju Nikola Milutinov, Vladimir Lučić, Nemanja Nedović, Marko Gudurić, Branko Lazić, Miroslav Raduljica, Vanja Marinković i Ognjen Jaramaz. Probleme sa lakšim povredama vuku i Nemanja Bjelica, Nikola Kalinić i Vasilije Micić. Bogdan Bogdanović i dalje igra sezonu sa Atlantom, nije na odmet pomenuti da je i on rovit.

#Stefan Jović