AKTUELNO

Vanja Udovičić otkrio da je najbolja košarkašice Srbije pozitivna na korona virus.

Prvi deo srpske delegacije, odnosno veslački tim naše zemlje, već je stigao u Japan. Tamo je pozitivan test na korona virus dobio Miloš Vasić, a ministar Vanja Udovičić otkrio je da je zaražena i njegova supruga Sonja.

Najbolja košarkaškica Srbije, koja je trebalo da nosi zastavu na otvaranju Olimpijskih igara, sada je pod znakom pitanja za učešće na turniru!

Samo dve i po nedelje pred početak takmičenja u Tokiju, Sonja ima pozitivan nalaz na korona virus.

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

- Imamo dvoje zaraženih sportista u ovom trenutku, nažalost. U pitanju je bračni par - rekao je Vanja Udovičić, što je dovoljno jasno otkrilo identitet sportista.

Košarkašice Srbije nedavno su osvojile Evropsko prvenstvo, a Sonja Vasić je bila MVP turnira. Dugogodišnja reprezentativka Srbije planirala je da se oprosti od aktivnog igranja baš u Tokiju, ali je sada pitanje da li će moći da nastupi na Olimpijskim igrama.

Veslači Srbije već su u Japanu, ali postoji opcija da se vrate u Srbiju, kako bi se tokom narednih deset dana dodatno pripremalo za Igre!

- Pokušavamo čitavu delegaciju da vratimo u Srbiju, jer ima još dosta vremena do Olimpijskih igara. Potrebno im je da se vrate u trenažni proces, a treba da izvučemo maksimum. Ne smemo da dozvolimo da ostatak tima ima konsekvence, da bude izolovan. Moramo da im omogućimo da predstavljaju Srbiju na pravi način - rekao je ministar.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Miloš Vasić je u Atini, odakle je srpska delegacija poletela za Tokio, imao negativne testove 96 i 72 sata pred put, ali je odmah po sletanju u Japan dobio pozitivan test. On se trenutno nalazi u izolaciji i nakon sedam dana će biti testiran drugi put.

Kada učesnik Olimpijskih igara bude imao dva uzastopna negativna testa, njemu će biti dozvoljeno da napusti karantin. To je deo strogih pravila koja su propisali Japan i Međunarodni olimpijski komitet.

#Sonja Vasić

#Vanja Udovičić