AKTUELNO

Košarkaši crno-belih saznali su imena protivnika u evropskom takmičenju.

U Barseloni je danas završen žreb za Evrokup.

Čelnici takmičenja odlučili su da promene format, te nas u novoj sezoni očekuje 20 ekipa iz 13 zemalja. Takmičiće se učesnici u dve grupe od po 10 timova, a crno-beli su upali u grupu "A".

Tamo su pored Partizana i: Andora, Lokomotiva Krasnodar, Huventud, Lijetkabelis, Trento, Metropolitan 92, Ankara, Hamburg i Slask.

Nakon žreba, trener Partizana NIS, Željko Obradović je izjavio:

„Mislim da je najvažnije od svega da mi oformimo ekipu i krenemo sa pripremama na vreme. Nadamo se da će svi igrači biti zdravi i spremni za sve napore koji nas čekaju ove godine. Mislim da je izuzetno važno kakve ćemo pripreme obaviti zato što sistem takmičenja iziskuje da praktično od prve utakmice budemo spremni i igramo na najvišem mogućem nivou. Tako ćemo probati da uradimo pripreme. Timovi iz Evrokupa i ABA lige zaslužuju svaki respekt sa naše strane, tako ćemo se ponašati, svakom protivniku ćemo prilaziti na isti način, sa poštovanjem ali uvek svesni onoga što su ciljevi koje smo postavili ispred nas. Treba da sačekamo da oformimo ekipu i da se usredsredimo na ono što je najvažnije a to je rad na terenu“, poručio je Obradović.

Sportski direktor crno-belih, Zoran Savić je o ishodu žreba rekao:

„Ovo je veoma težak žreb. Dve grupe su veoma slične a najvažnija stvar je da se izborimo za jedno od prva dva mesta u grupi i na taj način obezbedimo prednost domaćeg terena u eliminacionoj fazi koja se igra na samo jednu utakmicu. Veoma je teško jer morate biti potpuno spremni od prvog meča grupne faze, nakon čega se u februaru i martu ulazi u fazu kada svaka utakmica znači opstanak ili nestanak iz takmičenja“, istakao je Savić.

#KK Partizan

#Željko Obradović