AKTUELNO

Basketaši Srbije osvojili su bronzu na OI u Tokiju, ali ne mogu da prežale poraz u polufinalu od Rusije.

Srpska reprezentacija u basketu tri na tri osvojila je bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju, nakon što je zabeležila pobedu protiv Belgije. Na celom turniru Srbija je doživela samo jedan poraz, u polufinalu od Rusije.

Dejan Majstorović se nakon osvajanja bronze prvo osvrnuo na polufinalnu utakmicu.

- I dalje ostaje žal za tom utakmicom, zaplakao bih. Nije to način na koji smo trebali da izađemo na teren. Dogovorili smo se da ipak izađemo na teren protiv Belgije sa novim pristupom i damo sve od sebe u borbi za bronzu, lepše je kada se ode kući sa medaljom. Krivo mi je i dalje zbog toga što nismo ušli u finale, ali radujemo se zbog osvajanja bronzane medalje. Prezadovoljni smo organizacijom turnira, uslovima za igranje, bila je čast učestvovati na Olimpijskim igrama - rekao je Majstorović.

Dušan Domović Bulut je istakao da je zadovoljan osvajanjem bronzane medalje.

- Uspeli smo da se vratimo nakon teškog meča sa Rusijom. Uvek smo ih pobeđivali, i sada kada bi igrali deset utakmica u nizu, deset bi mi pobedili. Ali tu jednu nismo mogli. Žao nam je naravno, i dalje verujemo da smo najkvalitetnija ekipa na turniru, ali to je basket. Naoštrili smo se da uzmemo bronzanu medalju, presabrali smo se nakon polufinala, popričali među sobom i odlučili da krenemo na sve ili ništa - rekao je Bulut nakon osvajanja medalje.

#Tokio

#basket