AKTUELNO

Velike šampionke oprostile su se od reprezentacije u Tokiju.

Najbolja srpska košarkašica Sonja Vasić i kapiten nacionalnog tima Jelena Bruks povukle su se iz reprezentzacije, a posle poraza od Francuske 76:91 u borbi za bronzu obe su plakale u izjavi za medije.

- Eto, na kraju opet plačem, ali nisam tužna, za mene je bila čast da budem deo ove generacije, da donosim radosti... - rekla je Sonja.

- Definitivno nije bilo onako kako smo zamišljali da će proći ove Olimpijske igre, verovali smo da možemo do još jedne medalje, ali nismo odigrale na zadovoljavajućem nivou. Znamo svi koliko je bilo teško, svaka je imala lične borbe i izlazile smo na teren i kao ekipa pobeđivale... Jednog dana ćemo biti svesne šta smo uradilie, kroz par godina. I kad nemam medalje, imam njih, imam koga da pozovem, stvorila sam ljudske odnose koje vrednujem više od medalja. Narod u Srbiji nam je bio ogroman vetar u leđa, podršku, verovao je u nas i kada mi nismo - dodala je ona.

Jelena Bruks je bila još emotivnija.

- Razlog što nema medalje je jedino što boli. Trebalo bi da budemo ponosni na sve što smo uradili. Ta 2012. je bila stvarno davno, nas par je bilo koji smo od početka tu, njih par nisu bile, ali napravili smo takvu grupu kojom Srbija treba samo da se ponosi. Među četiri smo u svetu, Francuska je danas bila bolja, godinama unazad mi osvajamo te medalje... Ovo je bio njihov trenutak i ovo je moja poslednja utakmica - izjavila je ona.

Najteže joj je palo to što je bila odvojena od svog sina Matea.

- Svaka medalja je posebna na svoj način, a najteži deo za mene celog leta, što nisam mogla da budem sa njim. Sve što sam uradila je za njega. Svaka medalja ima posebna značaj i svaka medalja će imati posebno mesto - dodala je ona.

#Jelena Bruks

#Sonja Vasić