AKTUELNO

Radi se o košarkaškom agentu Riču Polu koji je zastupao ovog igrača.

Nesvakidašnja situacija desila se u NBA ligi. Centar Njujork Niksa Nerlens Noel rešio da tuži svog agenta Riča Pola i to za sumu od neverovatnih 58 miliona dolara!

Noel je stigao u NBA kao jedan od najperspektivnijih igrača, ali nije ispunio potencijal, ali se godinama nametnuo kao odličan defanzivac. Ipak, on smatra da ga je jedan potez, koji je načinio na nagovor agenta puno koštao.

On je 2018. godine odbio bogatu ponudu Dalasa i potpisao ugovor za mnogo manje novca sa Oklahomom, a zbog toga je sada na sudu traži ogromnu odštetu.

Naime te 2018. godine Rič Pol je ubedio Noela prvo da se rastane sa svojim dotadašnjim agentom, a onda i da odbije dugogodišnji ugovor sa Mavsima. Pol je tada pričao Noelu da vredi "100 miliona dolara", a na kraju je dobio minimalni ugovor od Oklahome.

Sa druge strane, odbio je 70.000.000 od Dalasa! Takođe Noel tvrdi da je Pol odbijao i druge ponude za njega i tako ga trajno oštetio za desetine miliona dolara.

On nije prvi košarkaš koji se požalio na usluge Riča Pola, inače agenta i jednog od najbližih prijatelja Lebrona Džejmsa. Košarkaši poput Norisa Kola i Šabaza Muhameda su imali slične probleme.

Autor: