AKTUELNO

Košarkaši Golden Stejta, Njujorka i Bruklina moraće da se vakcinišu kako bi mogli nastupati u domaćim utakmicama, odlučilo je vodjstvo NBA lige, o čemu su izvjestili brojni američki mediji, prenela je HINA.

Prema novim odredbama koje su na snazi u San Francisku i Njujorku, sve osobe starije od 12 godina moraju biti vakcinisane kako bi mogle ući u odredjene objekte i prisustvovati odredjenim dogadjajima.

Na spisku objekata u kojima spomenuta odredba važi su i dvorane pomenutih timova. Oslobodjeni ove obveze su svi oni koji se ne smeju ili ne žele vakcinisati zbog opravdanog medicinskog ili verskog razloga. Zanimljivo je da su iz ove odredbe isključeni članovi timova koje će gostovati u tim dvoranama.

Prema pisanju sportskog portala Atletik, svaki igrač koji ne bude na raspolaganju zato što nije vakcinisan, može biti kažnjen smanjenjem plate, a pretiće mu i dodatna novčana kazna ili suspenzija.

Više medija je prenelo i informaciju da su iz NBA upozorili sve klubove da svi klupski službenici te članovi osoblja u dvoranama, koji će dolaziti u blizak kontakt s igračima, moraju biti potpuno vakcinisani do početka nove sezone, 19. septembra.

#Bruklin

#Golden Stejt

#Njujork

#vakcinacija