AKTUELNO

Partizan i Anadolu Efes tako će odati počast velikom srpskom košarkaškom stručnjaku.

Utakmica Partizana i Anadolu Efesa, na kojoj će se od košarke zvanično oprostiti dugogodišnji kapiten crno-belih, Novica Veličković počeće minutom ćutanja u znak smrti Dušana Dude Ivkovića.

Jedan od najvećih evropskih košarkaških trenera ikada preminuo je u Beogradu u 78. godini ovog jutra, a Partizan čiji je Ivković svojevremeno bio trener, oprostio se jednog od najboljih porukom da je to “čovek čije košarkaško nasleđe nije ni moguće opisati samo rečima“.

Prijateljska utakmica između Partizana i aktuelnog šampiona Evrolige počinje večeras od 19.00 časova u “Štark Areni“.

Partizan je podsetio na uspehe koje je Ivković imao tokom svoje bogate karijere. Naveli su crno-beli kako je Duda trasirao put mnogim drugim trenerima i igračima. Od 23. jula do danas, bio je član borda fondacije “Dobro pamtim sve”, koju je Partizan osnovao u cilju pomoći nekadašnjim igračima.

- Iako već tada osetljivog zdravlja, Ivković je sa radošću prihvatio poziv i sa oduševljenjem pozdravio ideju da se crno-bela porodica okupi i pomaže generacijama koje su kroz istoriju branile boje Partizana. Neka je večna slava i hvala velikom Dudi – navodi se u saopštenju na sajtu Partizana.

Autor: