AKTUELNO

Svetislav "Kari" Pešić, legendarni srpski stručnjak i novi selektor reprezentacije, ponovo se doselio u Beograd i nakon skoro deset godina opet će živeti u rodnoj zemlji.

Za to vreme, njegova porodica živeće u Nemačkoj, u kojoj je decenijama i u kojoj je "Kari" vodio Nemce do titule prvaka Evrope i ostvarivao sjajne rezultate u Albi i Bajernu, gde je njegov sin Marko uspešni funkcioner.ž

Pešić je o toj privatnoj situaciji govorio gostujući na Radio-televiziji Srbije.

"Došao sam ovde sada i nadam se da nisam sam. Moja porodica i svi su u Minhenu. Ta odluka se malo odužila, jer ipak bez obzira što dolaziš u svoju zemlju, menjaš način života i svakodnevicu. Nadam se da me supruga neće napustiti, da će da dolazi i bude sa mnom, da ćemo da provodimo vreme i da će me podržati, ali ja sam tu. Znam kako je u Španiji i u Rusiji, postala je moda da treneri ne budu profesionalni treneri reprezentacije, već da obavljaju te poslove, a ja mislim da Srbija treba da ima profesionalnog trenera koji će se baviti samo reprezentacijom".

U Nemačkoj je Pešić ostavio dubok trag, stekao veliku popularnost i poznaje mnoge poznate ličnosti, poput doskorašnje kancelarke Angele Merkel.

"Još nije bila kancelarka, ali posle toga je postala. Pa vi analizirajte", nasmejao se Pešić.

"Bila je zadužena za ekologiju, a pošto je Alba najveća kompanija za reciklažu često nas je posećivala. Igrali smo puno revijalnih utakmica u smislu sponzorstva i sedela je pored mene na klupi. Ona voli sport, ne zbog toga što joj to treba za promociju, već zato što voli sport, košarku, fudbal i sve je zanima. I zbog toga je mnogo godina bila kancelarka".

Poznato je i da su 2014. nemački reprezentativci u fudbalu tokom Mundijala nosili majice sa Pešićevim likom.

"Za to je zaslužan bio Švajnštajger. Osvojili smo prvenstvo Nemačke, a oni su se pripremali za Svetsko prvenstvo i čim se završi trening on seda u kola i dolazi u dvoranu, gde sam ja završio trening i onda ga treniram. Ima talenta, stvarno je dobar, najozbiljnije. Trenirao sam ga dribling, polaganje, šut, penale... Sportista je, na kraju je i oženio sportistkinju, našu Anu Ivanović, pa nam je zet", rekao je Pešić.

Autor: