AKTUELNO

Novi-stari trener KK Partizan Miroslav Muta Nikolić potpisao je danas trogodišnji ugovor sa crno-belima i na taj način posle 19 godina vratio se u klub sa kojim je 1997. godine osvojio šampionsku titulu.

"Danas smo tek stavili potpis na trogodišnji ugovor, mislim da ćemo imati dobru saradnju i da će oko Partizana biti dobra atmosfera.

Moja ideja je da vratimo Partizan načinu rada iz '96 i '97 godine kada sam bio trener, da potpisujemo male ugovore, negde gde je realnost s obzirom na tešku situaciju. Nadam se da ćemo dovesti par mladih igrača koji će potpisati ugovore na tri ili četiri godine i da ćemo opet biti najtalentovanija ekipa u zemlji kao nekad. Želja nam je da kroz sezonu-dve stvorimo dva-tri reprezentativca naše zemlje i da rastemo. Takav koncept zahteva da strpljenje svih, i nas u klubu i navijača", rekao je NIkolić za sajt kluba.

Nikolić je prošle sezone sa velikim uspehom predvodio Dinamik, a pre toga radio je u kragujevačkom Radničkom, Budućnosti iz Podgorice, sa kojom je osvojio dve titule, Hemofarmu, Crvenoj zvezdi, Vojvodini, BFC-u, Apolonu i Avtodoru.

Istovremeno, Nikolić je kao član stručnog štaba reprezentacije, prvo sa Željkom Obradovićem, a potom sa Sašom Đorđevićem osvojio srebrne medalje na Olimpijskim igrama u Atlanti 1996. i Riju 2016, zatim titule prvaka sveta 1998, prvaka Evrope 1997. kao i srebro na Svetskom prvenstvu 2014. godine.

#KK Partizan

#Trener

'