AKTUELNO

Košarkaši Crvene zvezde savladali su u Baru ekipi Mornara. u 5. kolu regionalne ABA lige rezultatom 69:77

KRAJ MEČA

Četvrta četvrtina:

40. minut - Zvezda je prelomila Mornar u finišu, 67:75

37. minut - Crveno- beli ponovo pojačavaju ritam, poentira Dobrić 64:68

35. minut - Domaćin je opet uspeo da preokrene rezultat, Barani vode 64:62

Treća četvrtina:

30. minut- Gordić daje poene iz okreta, a onda promašaj Davidovca ubacuje Cirbes u koš Gotova je treća četvrtina Zvezda vodi 58:52

27. minut - I jedni i drugi igraju u talasima, Zvezda reagovala nakon tajm auta i vratila prednost. Dobrić , Kuzmić i Uskoković postižu poene 47:54

24. minut - Mornar pravi seriju od 10:0, i prelazi u vođstvo 44:43, istakao se Dejvis, Radonjić reagovao tajm autom.

21. minut - Počelo je drugo poluvreme

Druga četvrtina:

20. minut - Zakucavanje Mozlija za kraj prvog poluvremena 38:43

19. minut - Lazarević i Davidovac vode Zvezdu na + 10.

16. minut - Igra se u talasima, Zvezda je definitivno podigla nivo igre, serija crveno-beliih od 10 poena. Dobrić i Mitrović dominiraju - 29:35

13. minut - Odgovara i Mornar, mini serija domaćina 29:25

11. minut- Zvezda je krenula angažovanije u drugoj četvrtini, mini serija 5:0, za izjednačenje. Poeni Mitrovića 25:25.


Prva četvrtina:

10. minut - Gotova je prva četvrtina, domaćin vodi 25:20, Tre Luis postiže trojku, nakon drugog pokušaja i ofanzivnog skoka Mornara. Crveno-beli dosta mlako igraju u odbrani i deluju bez energije.

8. minut - Lazić dominira u prvoj četvrtini 17:16

5. minut - Lazarević pogađa trojku, uzvraća Aleksandar Lazić 10:8

3. minut - Izjednačen početak utakmice, ističe se Gordić kod Barana i Davidovac kod Zvezde 6:4

1. minut - Utakmica je počela

Trener Dejan Radonjić i ekipa bore se sa novim problemima, pošto sada nakon povratka Lazića i Cirbesa, neće imati Nikolu Ivanovića koji se u petak na jutarnjem treningu nije osećao dobro i odmah je izolovan.

- Ekipa Mornara sigurno traži posle starta sezone pobedu u regionalnom takmičenju. Dolazak i angažovanje Mozlija je još jedan podatak da žele da igraju značajniju ulogu u ligi u kojoj imaju značajnu ulogu već godinama, i poprave utisak sa početka sezone. Samopouzdanje im sigurno podiže i pobeda u Evropi koju su izborili tokom nedelje. Ova utakmica traži maksimalan oprez jer je u Baru uvek bilo teško igrati. Imamo kadrovskih problema, ne samo gledajući odsustvo pojedinih igrača, već i zbog toga što pojedini igrači koji su u sastavu i dalje nisu najspremniji. Moraćemo da odigramo jako borbeno i generalno jako dobro kako bi došli do pobede u Baru, rekao je trener crveno belih.

Ognjen Dobrić je pred ovo gostovanje istakao da loš start Barana i četiri vezana poraza, nije nešto što bi trebalo da zavara njega i njegove saigrače.

- Ulazimo u novi mini ciklus, malo vremena imamo između mečeva sa Albom i Mornarom sa kojim smo u prošlosti odigrali brojne vrlo zanimljive i dobre utakmice. Podižu se, pobedili su pre nekoliko dana u FIBA takmičenju, doveli su Mozlija, imaju puno iskusnih igrača koji dugo igraju i Evropu i ovu ligu. Njihov položaj na tabeli nikako ne pokazuje stvarni kvalitet te ekipe. Znamo šta moramo da uradimo kako bi došli do važnih bodova, koji bi nam značili pred duplo kolo Evrolige, rekao je Dobrić.

Biće ovo 13. duel dev ekipe u regionalnom takmičenju, za sada skor je 11:2 za crveno bele, ali su u prošlosti dva time igrala neke vrlo neizvesne i kvalitetne utakmice.

Jedan od najboljih igrača Mornara, Nemanja Gordić, ulogu favorita je pripisao gostima.

- Zvezda je u ovom trenutku sigurno favorit broj jedan u ABA ligi. Igraju dosta dobro i u Evroligi i u regionalnoj ligi, izuzev u Laktašima gde su podbacili. Izgledaju jako dobro. Zna se da je njihov prepoznatljiv stil izuzetno jaka i čvrsta odbrana. Imaju jednu od najboljih odbrana u Evroligi što dovoljno govori o njihovom kvalitetu i koliko nas težak zadatak očekuje u nedelju. Na nama je da se spremimo što je bolje moguće i da možda probamo da iskoristimo to što su u petak igrali s Albom u Evroligi. Bitno je da pružimo maksimum, a videćemo za kakav će rezultat protiv favorita to biti dovoljno, rekao je Gordić

Autor: