AKTUELNO

Košarkaši Crvene zvezde doživeli su težak poraz u Vitoriji. U 10. kolu Evrolige Baskonija je pobedila rezultatom 93:74 (25:22, 30:10, 13:21, 25:21).

Crveno-beli nisu uspeli da zabeleže petu pobedu, dok je Baskonija s novim trenerom stigla do četvrtog trijumfa.

Zvezda je igrala bez Luke Mitrovića i Nejta Voltersa, ali bez obzira na to, jasno je da je ekipa Dejana Radonjića odigrala najlošiju utakmicu u sezoni.

Ništa nije funkcionisalu u napadu, a još veći problem je predstavljala činjenica da ni u odbrani srpski predstavnik nije mogao da pruži kvalitetnu partiju.

Druga četrvtina je koštala Zvezdu šanse za važnim brejkom, tada je Baskonija napravila ključnu razliku, dok su crveno-beli bezuspešno pokušavali da se vrate u drugom poluvremenu.

Tek na momente je delovalo da crveno-beli mogu da ugroze domaćina i to najviše zahvaljujući Nikoli Ivanoviću koji je završio utakmicu sa 21 poenom, sedam asistencija i pet skokova.

Njegova dobra partija bila je dovoljna tek da Zvezda stigne do -14, nakon što je Baskonija išla do maksimalnih +25.

Za Baskoniju su briljirali Stiven Enoh sa 23 poena i 11 skokova i Rokas Gedraitis sa 21 poenom.

Crvena zvezda već u četvrtak igra protiv Reala u Madridu gde je očekuje novi težak meč.

Tok meča:

Četvrta četvrtina:

40. minut - Kraj utakmice, 93:74.

37. minut - 86:69 - Samo se sada čeka konačan rezultat utakmice.

36. minut - 84:67 - Šteta, Zvezda se konačno malo razigrala, ali odbrana je i dalje veliki problem.

34. minut - 79:65 - Nastavlja Ivanović da pogađa, šteta što nema adekvatnu podršku.

32. minut - 77:59 - Fontekio, Uskoković, pa Vanja Marinković. Tri trojke zaredom.

31. minut - 71:54 - Samo jedno od dva bacanja je pogodio Ivanović, a onda Holins promašuje zicer, što kažnjava Fontekio trojkom. Šteta.

Treća četvrtina:

37. minut - 63:42 - Lako dolaze u ovim trenucima domaćini do skoka u napadu

36. minut - 63:42 - Bori se Kuzmić pod košem rivala. Stigao je do skoka u napadu, a onda i do novih poena.

35. minut - 61:40 - Poeni Kuzmića, njegovi šesti, na četvrtu asistenciju Ivanovića.

34. minut - 61:38 - Evo trojke Dobrića uz prekršaj. Pogodio je i bacanje, pa je u jednom napadu postigao četiri poena. Ali ne vredi to puno kada ne mogu ništa da odbrane.

32. minut - 57:32 - Inoh lepo preko Kuzmića. Prvi poeni u drugom delu, dok Zvezda promašuje otvorene šuteve za tri poena. Davidovac i Lazić su imali puno vremena i prostora.

31. minut - 55:32 - Bez poena u prvom minutu nastavka, Dobrić je promašio šut za tri poena.

Druga četvrtina

20. minut - 55:32 - Poluvreme za zaborav za Crvenu zvezdu. U večitom derbiju odigranom u nedelju crveno-beli su rivalu dozvolili 56 poena za 40 minuta, a Baskonija već posle dve četvrtine ima 55 poena. Druga deonica je završena rezultatom 30:10.

19. minut - 52:32 - Inoh lako dolazi do poena, a na drugoj strani Davidovac polovično uspešan iz slobodnih bacanja.

18. minut - 50:31 - Dobrić i Ivanović su doneli poene crveno-belima, ali Baskonija je otišla na više od 20 poena prednosti preko slobodnih bacanja Boldvina. Cirbes je stigao do prvih poena na utakmici.

16. minut - 42:24 - Ozbiljno se muči Crvena zvezda u Vitoriji. Domaćin vezuje poene, dok srpski predstavnik ne može da učini ništa.

15. minut - 37:24 - Konačno prvi poeni crveno-belih u drugoj deonici, Marković je upisao prve poene.

14. minut - 37:22 - Lako prolazi Noko pored Kuzmića, a potom poetira i Enoh. Novi tajm-aut Zvezdinog trenera. Crveno-beli nemaju rešenja u napadu, a definitivno igraju najlošiju odbranu od početka sezone. Baskonija u drugoj četvrtini vodi rezultatom 12:0.

13. minut - 33:22 - Serija loših napada na obe strane, a onda treća trojka Gedraitisa koji već ima 11 poena. Toliko iznosi i prednost Baskonije. Radonjić je tražio tajm-aut, ali nakon njega je Zvezda završila napad bez šuta na koš.

12. minut - 30:22 - Cirbes je napravio prekršaj pri šutu za tri poena, što je iskoristio Fontekio koji je sva tri puta bio precizan.

11. minut - 27:22 - Neobično veliki broj poena je primila Zvezda u prvoj četvrtini, a već na startu drugog dela je pogodio Gidraitis.

Prva četvrtina

10. minut - 25:22 - Kakav završetak prve deonice! Ivanović je prvo pogodio težak šut za dva poena, a Holins je uz zvuk sirene pogodio trojku iz još teže pozicije!

9. minut - 23:17 - Fontekio je promašio oba slovodna bacanja, ali Holins nije to kaznio novom trojkom. Usledila je lepa akcija i poeni Boldvina koji je odlično raspoložen.

8. minut - 21:17 - Uzvraća Kuzmić poenima, ali onda još jedna trojka domaćina. Sedekerskis je pogodio, zatim odmah i Nikola Ivanović.

7. minut - 18:12 - Velika greška Grejndžera koji je poslao loptu daleko od saigrača u aut, a na drugoj strani Ostin Holins pogađa šut za tri poena. Brzo se igra u Vitoriji, odmah je Boldvin napao koš i stigao do poena.

6. minut - 16:9 - Jedno od dva bacanja je poogdio Davidovac, a onda lep potez i poeni Stivena Inoha pa faul u napadu Ivanovića. Posle tajm-auta novi poeni Baskonije, Lendri Noko, bivši košarkaš Zvezde je pogodio uz faul Nikole Kalinića, ali je potom promašio dodatno bacanje.

5. minut - 12:8 - Uzvraća Nikola Ivanović - polaganje uz faul, pa onda precizno slobodno bacanje. I onda još jedna trojka domaćina, pogodio je Gedraitis. Njegova druga trojka.

4. minut - 9:5 - Nastavlja se u istom trenudu! Dobrićeva trojka je prva Zvezdina na ovoj utakmici. Boldvin je potom pogodio uz faul, zatim i slobodno bacanje.

3. minut - 6:2 - Samo trojke se šutiraju na startu, a Sedekerskis je bio precizan.

2. minut - 3:2 - Grejndžer i Dobrić nisu bili precizni za tri poena, kao ni Stefan Marković koji je dva puta šutirao.

1. minut - 3:2 - Utakmica je počela, a prve poene u prvom napadu je postigao Ognjen Kuzmić nakon asistencije Ognjena Dobrića, ali na drugoj strani Gedraitis pogađa trojku.

Autor: +