AKTUELNO

Košarkaši Partizana pobedili su večeras na gostovanju francuski Metropolitans sa 89:82 (23:28, 27:25, 18:15, 21:14), u meču šestog kola Grupe A Evrokupa.

Najbolji učinak u ekipi Partizana imao je Kevin Panter sa 28 poena, Zek Ledej je dodao 15 poena, uz pet skokova i tri asistencije, dok je Alen Smailagić postigao 14 poena, uz četiri skoka.

U francuskom timu najefikasniji je bio Keit Hornsbi sa 22 poena, pet skokova i četiri asistencije, a David Mišino (pet skokova i četiri asistencije) i Vins Hanter su upisali po 16 poena.

Većim delom prve četvrtine u prednosti su bili crno-beli, a najveća razlika je u nekoliko navrata iznosila četiri poena.

Do kraja prve deonice francuski tim je boljom završnicom uspeo da dodje do vodjstva od 23:28.

U drugoj deonici domaći tim je imao najvećih sedam poena razlike (26:33), ali je Partizan uspeo da uhvati priključak, da bi na odmor Metropolitans otišao sa prednošću 50:53.

Partizan do prve prednosti u drugom poluvremenu dolazi posle trojke Smailagića (57:56), a isti igrač je novom trojkom doveo crno-bele do najveće prednosti u trećoj četvrtini (60:58).

Treća deonica završena je nerešenim rezultatom 68:68.

Crno-beli su zaigrali mnogo bolje u poslednjem delu meča, a razlika se samo uvećavala.

Zakucavanjem Ledeja dva i po minuta pre kraja Partizan je došao do dvocifrene razlike (85:74), i do kraja se nije dovodila u pitanje pobeda srpskog tima.

Partizan je drugi na tabeli Grupe A sa pet pobeda i jednim porazom, a Metropolitans je šesti sa učinkom od tri pobede i tri poraza.

U sledećem kolu Partizan dočekuje Slask, a Metropolitans gostuje Huventudu.

Crno-beli imaju četiri pobede iz pet odigranih utakmica i trenutno zauzimaju treću poziciju u Grupi A.

S druge strane, Metropolitan ima tri trijumfa i dva poraza i trenutno je četvrti na tabeli.

Trener Partizana Željko Obradović izuzetno respektuje današnjeg rivala.

"Vodi ih izvanredan trener Vensan Kole i činjenica je da su oni prvi u francuskom prvenstvu, igrali su protiv evroligaških ekipa Asvela i Monaka i da su ih pobedili. Igraju veoma dobro, imaju organizovanu igru u svakom pogledu. Igraju dosta u tranziciji, imaju linije trčanja koje su iznaredne i to koriste na svakoj utakmici i dalju mnogo lakih poena", rekao je trener crno-belih.

Obradović je istakao da njegov tim mora da obrati pažnju na igru u tranziciji Francuza.

"Moramo da sprečimo njihov kontranapad. Ne smemo da dozvolim njihovim glavnim igračima da dolaze u lake pozicije za šut. Imaju sjajne šutere", rekao je trener Partizana.

Obradović će na raspolaganju imati sve igrače osmi Letonca Kuruca, koji zbog povrede nije sa timom u Francuskoj.