AKTUELNO

Vest da Miloš Teodosić neće biti deo reprezentacije na predstojećem Evrobasketu šikirala je javnost u Srbiji.

Međutim, ovo nije prvi put da selektor Svetislav Pešić "precrta" jednog od klučnih igrača pred veliko takmičenje.

Isto tako je uradio i 2001. godine kada se zahvalio na saradnji Aleksandru Đorđeviću, pa se naš tim iz Turske vratio sa - zlatnom medaljom. Tada se ispostavilo da je izostanak legendarnog Saleta ipak nije bio pogrešna odluka.

Sjajni plej je do tada osvojio šest medalja za reprezentaciju, od toga četiri zlatne, te jednu srebrnu i broznanu. Važio je u tom momentu za vrhunskog plejmejkera, izgrao za Real Madrid, ali zbog naporne sezone nije mogao da se stavi na raspoloaganje selektoru.

- Razgovarao sam sa svim igračima, ali i sa trenerima. Bili su to dobri razgovori. Puno stvari sam čuo, saznao i razumeo. Sakupio sam lepu bazu podataka, tako da znam šta treba da radim. Iz svih tih razgovora saznao sam da neki igrači žele da igraju, ali ne mogu. To je slučaj sa Đorđevićem. S druge strane, u više navrata Divac je potvrdio da će igrati za reprezentaciju. Isti je slučaj i sa Dejanom Bodirogom koji se nije premišljao ni jednog trenutka. Želju da igraju za nacionalni tim, takođe, su izrazili i Milan Tomić i Dušan Vukčević - rekao je tada Pešić pred Evropsko prvenstvo.

Selektor Pešić je tada na Evropsko prvenstvo u Turskoj poveo Dejana Bodirogu, Sašu Obradovića, Igora Rakočevića i Marka Jarića.

Sada se podigla velika prašina oko Miloša Teodosića, u celu "darmu" se uključila i njegova supruga Jelisaveta, dok selektor ne namerava da se obrati javnosti pre zvanične konferencije za medije i obrazloži odluke koje su šokirale košarkašku javnost.

Autor: