AKTUELNO

Košarkaši Srbije odigrali su furiozno grupnu fazu Evropskog prvenstva, a dobre partije uvek istaknu i pojedince.

Fantastičan u šutu za tri poena udosadašnjem toku šampionata je Nikola Kalinić koji ima procenat pogodaka van linije 6,75 neverovatnih 63,2% i lider je u ovoj kategoriji na Evrobasketu.

Tu nije kraj dominacije srpskih košarkaša. Niame, Nikola Jokić je drugi po datim koševima za dva poena. MVP NBA lige pogodio je 35 puta iz 47 pokušaja. Zanimljivo je da je ispred njega Poljak Aleksander Balcerovski, još jedan bivši igrač Mege, koji je imao samo šest promašaja (27/33).

As Denver Nagetsa je i lider kada je reč o sveukupnom šutu iz igre, sa učinkom 39/57, dok je Vasilije Micić treći asistent grupne faze (7,4). Što se dodavača tiče, ispred našeg košarkaša su jedino Tomaš Satoranski i Di Bost koji je završio Evropsko prvenstvo, pošto njegova Bugarska nije uspela da prođe grupnu fazu.

Jokić je odlično pozicioniran i kada su skokovi u pitanju. On je na četvrtom mestu sa 10,5 uhvaćenih lopti. Ipsred njega su Saša Vezenkov (12,2), Jonas Valančijunas (11,4), Sandro Mamukelašvil (11), a iza je Rudi Gober (9).


Podsetimo, Srbija će u osmini finala Evrobasketa igrati protiv Italije. Taj meč na programu je u nedelju od 18 sati.

Autor: