AKTUELNO

Košarkaši Crvene zvezde su nastavili su sa dobrom formom na pripremama za novu sezonu. Crveno-belima je u glavnom gradu Kipra, Nikoziji, protivnik bio grčki Peristeri na turniru "Neofitos Handriotis" i može se reći da je sastav Vlade Jovanovića imao dobru proveru, pobedivši u dramatičnoj završnici sa 73:72.

Poveli su crveno-beli odmah na početku utakmice, a potom su tu razliku čuvali u svojim rukama do samog kraja. Igrao je beogradski tim na nešto manji broj poseda, ali je držao sasvim dobre procente šuta, naročito iz reketa.

Jedino što eventualno može da zabrine trenera Jovanovića jeste prevelik broj izgubljenih lopti zbog kojeg se činilo da Peristeri do samog kraja može da unese dramu u ovaj meč, što se i desilo.

Zvezda je u jednom trenutku imala i 14 poena prednosti, ali se u završna dva i po minuta ušlo sa samo tri razlike za beogradski tim. Borbeni Grci pokazali su zube i dokazali da se nijedan protivnik ne može tako lako savladati.

U pravom momentu su stigli poeni novog pojačanja Zvezde, Bendžamina Bentila pod košem, posle čega je usledila trojka Leonidasa Kalesakisa, koji je dodatno produbio dramu na ovom susretu. Imao je Markus Denmon šansu i da potpuno poravna rezultat posle faula u napadu koji je načinio Luka Mitrović, ali je bio neprecizan, pa je pobeda pripala crveno-belima.

#KK Crvena zvezda

#Košarka

#Pobeda