AKTUELNO

Košarkaši Partizana i Crvene zvezde odigraće večeras od 20.30 časova derbi meč 12. kola Evrolige.

Ovo će biti prvi “večiti derbi” Partizana i Crvene zvezde u istoriji Evrolige, a domaćin će biti “crno-beli”.

– Igramo protiv ekipe s kojom smo igrali i pre desetak dana, analizirali smo tu utakmicu, znamo da je Crvena zvezda u sjajnoj seriji rezultata i igara, pa nam samim tim neće biti nimalo lako. Naravno, verujemo u svoje mogućnosti, možemo da odigramo na nivou iz većeg dela tog prvog derbija. Želimo da se utakmica završi rezultatom povoljnim za nas, u odnosu na prethodnu u derbiju. Izvukli smo pouke, analizirali do najsitnijih detalja utakmicu koju smo igrali protiv Crvene zvezde. Ako želimo da pobedimo, moramo da damo maksimum u svakom košarkaškom smislu – rekao je trener Partizana Željko Obradović uoči večerašnjeg meča.

Partizan je prošlog vikenda pobedom protiv Budućnosti 106:77 u ABA ligi prekinuo seriju od četiri poraza u svim takmičenjima. “Crno-beli” su 13. na tabeli Evrolige sa četiri pobede i sedam poraza.

Foto: Beta/Dragan Stjepanović

Crvena zvezda se nalazi u odličnoj seriji, pošto su ostvarili sedam uzastopnih pobeda u svim takmičenja, odnosno od kada je srpskog i regionalnog šampiona preuzeo Duško Ivanović. Zvezda u Evroligi ima pet pobeda i šest poraza.

– Za nas je samo još jedna utakmica sa Partizanom, normalno da će oba tima izvući neke pouke iz prve utakmice, ko će se bolje snaći, videćemo. Rekao sam i pre prve utakmice da Partizan ima izvanredan napad, što su i dokazali kasnije u utakmicama protiv Valensije i Budućnosti. Ako ne igraš dobru odbranu, imaju igrače koji igraju dobro 1 na 1, trče dobro, prepoznaju odbrane – bez odbrane nema ništa – rekao je Ivanović.

Crvena zvezda je 28. novembra pred svojim navijačima pobedila Partizan 90:74 u derbi meču osmog kola ABA lige.

Oči cele košarkaške Evrope biti uperene u Beograd, a svi se nadaju da će susret Partizana i Crvene zvezde proći bez incidenata, pošto su sve ulaznice odavno rasprodate.

Prvi “večiti derbi” u istoriji Evrolige imao je uvertiru, pošto su se Partizan i Crvena zvezda po nekoliko puta oglasili saopštenjima. Crvena zvezda je zatražila da svi navijači koji su kupili ulaznice prisustvuju duelu u “Štark areni” i da se omogući prisustvo pristalicama “crveno-belih”.

Partizan je zabranio prisustvo gostujućih navijača na “večitom derbiju”, ali je najavio mogućnost promene odluke. Tokom dana će biti poznato da li će i pristalice Crvene zvezde prisustvovali derbi meču 12. kola Evrolige.

#KK Crvena zvezda

#KK Partizan

#Košarka

#Večiti derbi