AKTUELNO

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su večeras u Beogradu Partizan sa 100:84 (26:21, 27:21, 21:21, 26:21) u poslednjoj utakmici sedmog kola regionalne ABA lige.

Zvezdu je do pobede predvodio Milko Bjelica sa 29 poena, Džejms Feldin postigao je 15, a jedan manje ubacio je Tejlor Ročesti, dok je Pero Antić dodao 13.

U ekipi Partizana istakao se Novica Veličković sa 18, dok je Najdžel Vilijams-Gos dodao 17, a Patrik Miler postigao je 16 poena.

Zvezda je tako došla do pete pobede iz sedam utakmica, pa se sada nalazi na drugom mestu, dok je Partizan pretrpeo treći poraz, prvi posle četiri utakmice, i nalazi se na deobi trećeg mesta.

Derbi je pred oko 6.000 navijača "otvorio" Feldin trojkom i to je praktično bila najava dobre šuterske večeri crveno-belih. Do polovine prve četvrtine Zvezda je još tri puta bila precizna za tri poena, pa je stigla do prednosti od sedam poena (16:9).

Foto: Beta

Partizan je posle nekoliko dobrih akcija Samarda Semjuelsa i Djoka Šalića prišao na poen zaostatka, ali je Zvezda vrlo brzo povratila prednost, pa je na prvi odmor otišla sa plus pet - 26:21.

Kao i prvu, i drugu četvrtinu je Zvezda počela trojkom, ovog puta precizan je bio Ročesti, a posle poena Bjelice gostujuća ekipa je stigla i do prve dvocifrene prednosti na utakmici - 31:21.

Zvezda je čuvala prednost, ona je u jednom trenutku iznosila i 11 poena, ali se izabranici Miroslava Nikolića nisu predavali. Poenima Veličkovića i Vanje Marinkovića stigli su na minus četiri (38:42), ali je mini seriju Partizana prekinuo Antić novom trojkom za crveno-bele.

Zvezda je do kraja prvog poluvremena održavala vođstvo šutevima sa distance, a na veliki odmor se otišlo sa plus 11 za crveno-bele (53:42).

I treća četvrtina je počela trojkom Zvezde. Posle Feldina i Ročestija, ovog puta precizan je bio Antić za do tada najveću prednost Zvezde - 56:42. Crno-beli su potom zaigrali mnogo jače u odbrani, ali im to nije donelo mnogo pošto je Zvezda i na poslednji odmor otišla sa 11 poena prednosti.

Poslednja deonica je, takođe, počela trojkom, ali su sada bili precizni igrači Partizana, odnosno Marinković. Međutim, Bjelica je sa dve brze trojke ponovo odveo svoju ekipu na plus 12, a potom je za tri pogodio i Ročesti i time praktično i rešio meč šest i po minuta pre kraja.

Na kraju Zvezda je nošena sjajnom igrom Bjelice i poenima Nikole Jovanovića stigla do 100 poena i ubedljivog trijumfa nad Partizanom u prvom ovosezonskom "večitom" derbiju.

Pročitajte još: Kvalifikacije za SP: Devetorica iz Evrolige, nema Štimca

#KK Crvena zvezda

#KK Partizan

'