AKTUELNO

Trener košarkaša Crvene zvezde Dušan Alimpijević ulogu favorita prepustio je moskovskom CSKA u utakmici 7. kola Evrolige, ali poručio da su čuda moguća u Beogradu uz veliku pomoć sa tribina.

- CSKA ima moćan tim, 12 odličnih igrača i uz Fenerbahče i Olimpijakos su "već viđeni" na Fajnal-foru u Beogradu. Za nas je dobro što smo došli do svežine, odmorili su pojedince protiv FMP-a i bićemo kompletni. Nije mi teško da motivišem igrače za duel sa CSKA - rekao je Alimpijević na konferenciji za medije u Beogradskoj areni.

Trener crveno-belih smatra da je igra u pobedama nad Makabijem i Barselonom pravi put do pobede i nad CSKA.

- Velike pobede protiv Makabija i Barselone nam govore da nije sve završeno unapred. Nadam se samo da će nas navijači podržati. Uz njih su čuda moguća, niko ne može da nam zabrani da sanjamo.

Foto: Beta

Kako je naglasio, ima veliko poverenje u sve svoje igrače, bilo da se radi o startnoj petorci ili onima sa klupe.

- Mladim košarkašima stalno ukazujem na greške, ali to je deo odrastanja. Moramo da pokažemo strpljenje, a vreme će pokazati da li su opravdali poverenje.

Alimpijević je pozvao navijače da dođu u Areni u što većem broju i pruže veliku podršku košarkašima.

- Ne pravimo izuzetak, koliko god navijača da dođe mi poštujemo. Mladim igračima podrška daje na samopouzdanju i hrabrosti, tako možemo da igramo energičnije. Navijači jesu bitni, ali najbitnija je naša igra i pristup svakoj utakmici. Rezultati su ti koji dovode publiku u dvoranu - zaključio je Alimpijević.

Utakmica 7. kola Evrolige između Crvene zvezde i CSKA igra se sutra od 19 sati u Beogradskoj areni.

#Dušan Alimpijević

#KK CSKA Moscow

#KK Crvena zvezda

#Košarka

'