AKTUELNO

Košarkaški klub Crvena zvezda potpisao je danas jednogodišnji ugovor sa kineskim sportskim udruženjem "Boost future", koje okuplja mlade i talentovane igrače u različitim kineskim provincijama.

Kako se navodi na sajtu Zvezde, to udruženje ima više od 5.000 polaznika i njegovi predstavnici odlučili su da, u cilju boljeg razvoja talentovanih igrača, sklope partnerstvo sa beogradskim klubom.

Ugovor je potpisan na godinu dana uz mogućnost nastavka saradnje. U dve smene, zimskoj i letnjoj, mladi kineski košarkaši dolaziće u Srbiju na trening kamp Crvene zvezde. U februaru će lokacija biti Vrnjačka Banja, a u letnjoj smeni kamp će biti organizovan na Zlatiboru. Dugoročni planovi sežu do toga da košarkaški kamp Crvene zvezde bude organizovan i u Kini.

- Za nas je ovo još jedna potvrda da Crvena zvezda obavlja sjajan posao u radu sa mladjim selekcijama. Rezultati koje imamo dovoljno govore, a pogotovo smo ponosni što se organizacija 'Boost future' odlučila za saradnju sa nama - rekao je direktor Crvene zvezde Filip Sunturlić.

#KK Crvena zvezda

#Kina

#ugovor

'