AKTUELNO

Košarkaši Partizana izgubili su večeras u Beogradu od Asvela sa 78:89 (20:26, 17:22, 17:19, 24:22) u četvrtom kolu Grupe C Evrokupa.

Najefikasniji u ekipi Partizana bio je Džok Lendl sa 12 poena, dok su po jedan manje postigli Vanja Marinković, Stefan Janković, Aleksej Nikolić i Markus Pejdž.

Asvel je do trijumfa predvodio Šarls Kaudi sa 21 poenom, dok je Amin Nua dodao 14.

Francuski klub je prvi na tabeli Grupe C sa tri trijumfa i jednim porazom, dok je Partizan četvrti sa jednom pobedom iz četiri utakmice.

Za Partizan je na ovom meču debitovao bivši košarkaš Crvene zvezde Stefan Janković, koji je dočekan velikim aplauzom, dok trener crno-belih Nenad Čanak ponovo nije mogao da računa na povredjenog Radeta Zagorca.

Foto: Beta

Partizan je odigrao slabo prvo poluvreme na obe strane parketa. Slabom odbranom crno-beli su dopustili dosta lakih poena Asvelu, dok je u napadu bilo mnogo soliranja i grešaka. Asvel je, predvodjen Nuom i Kaudijem, od početka meča imao prednost, da bi ona četiri minuta pre kraja druge deonice iznosila i plus 12 - 42:30.

Nakon trojke Lendejla (42:33) usledila je i sjajna blokada Jankovića ali su sudije procenile da je Partizanov novajlija napravio faul što je izazvalo burno negodovanje sa tribina. Na teren su uleteli razni predmeti, meč je na kratko prekint, ali ta situacija niti je poremetila Asvel niti je pokrenula Partizan.

Na početku treće četvrtine ništa se nije značajnije promenilo na terenu, redjale su se greške Partizana što je Asvel iskoristio i stigao do 16 poena prednosti. Izabranici Nenada Čanka su imali šansu do kraja te deonice da pridju i učine meč neizvesnijim ali je Asvel odbio sve napade i na poslednji odmor otišao s prednošću 67:54.

Foto: Beta

Partizan je u poslednjoj četvrtini prišao na jednocifren zaostatak, ali uvek kada bi imao priliku da zakomplikuje situaciju Asvel je suviše lako dolazio do poena pa je bez većih problema sačuvao prednost do kraja.

#Beograd

#KK Partizan

'