AKTUELNO

Ravan stomak i zategnuta za*njicu mnogima se čine kao nedostižan san.

Ljudi najčešće imaju najviše problema s oblikovanjem upravo ta dva dela tela. Međutim retki znaju kako izgledaju pravilne vežbe za oblikovanje stomaka i za*njice.

Donosimo vam predlog treninga koji optimalno aktivira mišiće za*njice, zadnje lože i stomaka, a najbolje je što nema potrebe da zbog njih idete u teretanu jer ih možete izvoditi kod kuće.  Ovaj tip treninga izvodi se pomoću težine vlastitog tela, a od rekvizita je potrebna mala pilates lopta. Ovakve vežbe je potrebno izvoditi nekoliko puta sedmično i to po 2-3 serije, a preporučuje se da koristite traku za bolje rezultate.

Prva vežba

Sednite na pod sa savijenim kolenima. Uzmite loptu za pilates i stavite je iza leđa. Nagnite se unazad, ispružite ruke prema napred, dlanove okrenite prema podu i napnite mišiće stomaka. Ruke ispružite u stranu i udahnite. Dok ih spajate izdahnite. 15 ponavljanja.

Druga vežba

Lezite na leđa i stavite debeli jastuk ispod za*njice. Savijte koljena i primaknite ih prsima. Ruke stavite uz telo. Udahnite i ispružite noge dijagonalno. Izdahnite i primaknite koljena prstima. 15 ponavljanja.

Treća vežba

Stanite na sve četiri, ruke trebaju biti tačno ispod ramena, a kolena ispod kukova. Loptu za pilates stavite iza levog koljena i podignite levu nogu prema plafonu. Stanite i vratite se na početak. 10 ponavljanja, zamenite strane i ponovite isto.

Četvrta vežba

Stanite na sve četiri, ruke trebaju biti tačno ispod ramena, a kolena ispod kukova. Stavite loptu za pilates iza levog koljena i podignite nogu prema plafonu. Udarite petom za*njicu ili je primaknite što više možete. Stanite i vratite se na početak. 15 ponavljanja, zamenite strane i isto ponovite s desnom nogom.

#lepo telo

#vežbe