AKTUELNO

Nokti nisu samo okrugli ili četvrtastog oblika, već među njima postoje i neke suptilne varijancije.

Možda nikad i niste razmišljali o tome da nešto drugačiji oblik noktiju može zaista da promeni izgled vaših prstiju i ruku uopšte. Ako ste spremni da zavirite u tajanstveni svet oblikovanja noktiju, onaj koji je poznat verovatno samo vrhunskim nail-art umetnicima, ovo su oblici koji se najčešće traže u salonima.

OKRUGLI NOKTI

Ravne stranice sa zaobljenim ivicama koje prate krivinu vaših kutikula. Nema ranjive tačke na ravnom rubu nokta i čitava estetika deluje nežno. Ovaj izbor oblika noktiju je savršen za sve one koji vole da njihovi nokti budu kratki i uredni. Sa praktičnog gledišta, savršen je za sve one koji nose kontaktna sočiva.

OVALNI NOKTI

Vrlo su slični okruglim, ali se ivice ovih noktiju više savijaju prema unutra, i čine da nokat izgleda vitkije. Osobe koje imaju uske prste i prirodno užu površinu nokta, trebalo bi da svoje nokte oblikuju na ovaj način. Ovaj je oblik dobar i za sve one koji vole da ponekad puste svoje nokte da malo porastu.

Foto: Unsplash.com

ČETVRTASTI NOKTI

Karakteristično za ovu vrstu noktiju je to što imaju ravne ivice i kvadratne uglove. Zakrivljenost kod ovog oblika je apsolutno eliminisana. Ovaj oblik je pogodan za osobe koje imaju malu površinu za nokat nezavisno od toga da li vole da njihovi nokti budu kraći ili duži.

ČETVRTASTO-OVALNI NOKTI

Ovaj oblik je jedan od najučestalijih i deluje gotovo sasvim prirodno na rukama. Karakterišu ga spoj čatvrtaste i ovalne površine. Uglovi ivica nisu potpuno ravni, već imaju blagu krivinu i zbog toga ovi nokti deluju tako elegantno. Ako volite četvrtast oblik, ali ne volite ogrebotine ovaj oblik je kao stvoren za vas.

BADEMAST OBLIK NOKTA

Ovi nokti izgledaju poput badema, po kom su i dobili naziv. Vitke strane i šiljat vrh su osnovne karakteristike ovih noktiju. Snaga nokta je u ovom slučaju ključna, jer je bademast oblik sklon lomljenju. Ako želite da doprinesete njegovoj čvrstoći, ojačajte ga gelom ili akrilom.

Foto: Unsplash.com

STILETTO NOKTI

Strukturno, ovaj oblik noktiju je sličan bademastom obliku, sa ključnom razlikom koja se ogleda u više savijenim ivicama i završnoj oštrijoj tački. Ovaj oblik je najskloniji lomljenju, zbog čega ga je neophodno obložiti akrilom ili gelom.

#Lepota

#Nokti

#oblik