AKTUELNO

Za pripremu će vam biti potrebna samo 3 sastojka

Cimet nije samo aromatičan začin, to je i bezbedna alternativa sredstvima za izbeljivanje kose. On, ne samo da će pomoći da posvetlite svoju kosu, nego će je učiniti sjajnom, mekom i svilenkastom na dodir.  Najbolji efekat se postiže kod posvetljivanja svetlosmeđe kose – jednim tretmanom boja kose se menja za 2-3 nijanse. Brinete moraju biti strpljive i ponoviti proceduru nekoliko puta.

Za pripremu ove maske biće nam potrebno:

3 supene kašike meda3 supene kašike cimeta5-6 supenih kašika balzama za kosu

Priprema: 

Pomešajte med i cimet. Mešajte polako, da se dobro sjedine. Kad se smesa ujednači, dodajte svoj balzam (regenerator) za kosu. Ponovo dobro promešajte. Sad je ova smesa spremna za nanošenje. Operite kosu na uobičajeni način. Kad se kosa prosuši, očešljajte je širokim češljem i podelite je na pramenove. Nanesite braon smesu na kosu četkom za farbanje kose, pokušavajući da temeljno ofarbate svaki pramen.

Napomena: Vodite računa, da je ne nanesete na lice, jer može izazvati blago crvenilo i iritaciju. Takođe, nemojte utrljavati smesu u kožu glave. Kada ste naneli masku, kosu podignete i umotajte u malu punđu. Stavite preko kapu za tuširanje ili neku kesu. Ostavite da odstoji 30 minuta i nakon toga isperite.

#lepota i moda