AKTUELNO

Modni trendovi nas dovode do toga da nam se neki komad odeće toliko dopadne, da ćemo ga obući iako nam ne stoji dobro..Ipak, mudro je modu koristiti na način da ističemo svoje prednosti, a ono sa čime nismo zadovoljne da na pametan način - malo sakrijemo.

Helanke, mini suknje, tanke niske potpetice mogu pokvariti figuru i istaknuti nesavršenu građu nogu. Ipak, većinu trendova možemo prigliti ako se tržimo ovih jednostavnih saveta. Odeća nas može prikazati u najboljem svetlu, pa zašto to ne iskoristiti?

1. Ako imate vrlo tanke noge

Mnoge žene maštaju o tankim nogama, alikatkad nam gornji i donji deo tela nije zbog toga u ravnoteži. Zato, evo nekoliko saveta šta treba da nosite ako želite da pokažete noge.

Izbjegavajte debele pete i cipele s naglašenom platformom jer će na vama izgledati previše masivno. Izaberite štikle sa zaobljenim vrhom jer će  špic tvoje noge učiniti još mršavijima. Haljine i suknje do kolena su dobar izbor za vas. Birajte odeću koja će vam dodati volumen u području bedara i/ili bokova. Na primer haljine s volanima, plisirane suknje ili one s našivenim džepovima. A-kroj haljina i suknji takođe lepo pristaje ovakvoj figuri.

View this post on Instagram

Casual look @meghanmarkle_official, love it 😍😍

A post shared by Meghan Markle 🔵 (@meghanmarkle_official) on

2. Ako imate koščata kolena ili vrlo blede noge ili ožiljke

Ovo su samo detalji, možete imati lepo građene noge, ali krgava kolena ili neki veliki ožiljak će odvući pažnju i pokvariti celi utisak. Zato ne volimo da ih  ističemo. Najlonke su rešenje, ali ne leti. Probajte neki od ovih trikova: Suknja mora prekriti kolena. Nosite lepršave suknje i haljine. Izbegavajte kratke suknje/haljine s mnogo dezena i detalja. Ako ti je koža nogu bleda, nemojte nositi tamne cipele.

3. Ako želite da vam noge izgledaju duže

Da, naravno da su visoke pete rešenje, ali možda želite da obučete praktičnije za svaki dan. Evo nekih "zamena" za visoke pete: Izbegavajte čizme do gležnjeva, posebno tamne boje jer će ih još više vizualno skratiti. Izgledaćete i niži nego što jeste. Ako nosite suknju ili haljinu na gole noge ili na najlonke u boji kože, odaberite i cipele u boji kože - to će vam izdužiti noge. Ako nosite helanke ili uske pantalone, neke cipele budu iste boje kao i pantalone. Nosite suknje i pantalone visokog struka. Izbegavajte dugačke majice i pulovere koji nisu uvučeni u pantalone. Kapri pantalone i pantalone koje su ugurane u cipele učiniće da noge izgledaju kraće. Bolje odaberite pantalone dugih, ravnih nogavica koje izdužuju siluetu.

4. Ako imate jake gležnjeve i stubaste listove

Jaki gležnjevi i listovi nisu nikakav problem, posebno ako znate kako da se obučete i šta da izbegavate. Ne ističite taj deo noseći cipele s kaišićima oko gležnjeva ili one koje se vezuju oko gležnja, bolji izbor su cipele s kaišićem iza pete. Cipele šiljatog vrha mogu vizualno da izduže noge i učine ih mršavijima. Uske "olovka" suknje će učiniti da donji deo nogu izgleda još krupnije. Umesto njih nosite haljine i suknje A kroja. Nosite tamnije boje na donjem delu, a svetle boje na gornjem delu tela. Izbegavajte ravne cipele. Srednje visoke potpetice će izgledati odlično na vama.

5. Ako imate X noge

Žene sa X nogama mogu da ih prikriju korišćenjem određenih boja i krojeva: Nemojte nositi vrlo uske pantalone. Odaberi pantalone dugačkih nogavica komotnog, šireg kroja. Izbegavate ravne suknje dužine do kolena. Dužina do pola listova ili duga lepršava suknja su bolji izbor. Radije nosite jednobojne pantalone nego one s dezenom. Uskladite boju pantalona i cipela.

6. Saveti za sve, bez obzira na oblik nogu:

Jednobojna odeća je dobro rešenje za sve jer stvara iluziju visine. Ako želite da prikrijete bilo koji neželjeni detalj, nemojte nositi dezene na donjem delu. Na primer tufne će noge učiniti debljima.

#Lepota

#moda