AKTUELNO

Za mene karantin nije bio destruktivan, već je bio konstruktivan i kreativan - kaže poznati srpski modni kreator.

Modni mag Saša Milojković pre nekoliko dana predstavio je novu kolekciju u okviru manifestacije ''Lice Balkana''. Reviji je prisustvovao veliki broj poznatih ličnosti, a među njima su bili: Ilda Šaulić sa majkom Gordanom i bratom Mihajlom, Kija Kockar, Suzana Perić, Sanja Marinković, Dejan Milićević i mnogi drugi. Saša je sada govorio i o svom stvaralaštvu i nedavno održanoj reviji u emisiji ''Svitanje''. Kako kaže, u vreme epidemije, ovo je za njega bio težak i zahtevan zadatak, ali su ispoštovane mere bezbednosti, a revija je održana na otvorenom.

- Bilo je hrabro i teško to odraditi. Naša zemlja je prelepa, a nažalost mnogi ljudi ranije nisu imali priliku da vide sve te lepote. Jedna od koristi ove manifestacije svakako je bila da smo upoznali lepote naše zemlje. Ja volim našu zemlju, putujem i uživam u našoj Srbiji. Devojke koje su se takmičile za ''Lice Balkana'' nosile su moju jesenju/zimsku kolekciju i izabrali smo devojku koja je zvanično lice Balkana, a to je Teodora Ćatić, a ona je bila ujedno i zaštitno lice moje promotivne kampanje - rekao je Saša i otkrio kako je nastala kolekcija o kojoj svi pričaju:

Foto: TV Pink Printscreen

- I naša zemlja doživljava neki preporod, ceo svet žudi za nekim preporodom, da ponovo imamo osmeh na licima. Ja sam crtao tu kolekciju u izolaciji, to je sve ostalo na papiru i kad smo izlazili imao sam dve opcije - da padnem u depresiju ili da moda nastavi da živi. Imao sam mnogo vremena da čitam, da gledam filmove koji me inspirišu, da uživam sa kućnim ljubimcima, da uživam u prirodi. Za mene karantin nije bio destruktivan, već je bio konstruktivan i kreativan - kaže modni mag i otkriva detalje svog života u Rusiji i poznanstva sa čuvenim Nikitom Mihalkovim.

Foto: TV Pink Printscreen

- To je prelep period mog života. Ja sam 17 godina proveo u Rusiji. Bio sam okružen velikim ljudima, kao što je Nikita Mihalkov i njegova žena... Moj prvi Božić u Rusiji je bio prelep. Prvo smo bili na službi u crkvi, pa smo otišli kod Nikite Mihalkova. Kad je bila premijera filma, on je dotrčao da pita kako nam se dopalo. Meni su pošle suze i Nikita je tada u intervjuu rekao: ''Jedina iskrena suza je bila srpska suza''.

U nastavku pogledajte celo gostovanje Saše Milojkovića u ''Svitanju'':

Autor: M.K.

#Saša Milojković