AKTUELNO

Plava kosa je neodoljiva! Ali kako bi to zaista bila - zdrava, negovana i blistava, potrebna je kvalitetna i redovna nega. Evo kako da to postignete...

Najpre, birajte kvalitetne farbe za kosu od kojih kosa neće biti suva, gruba na dodir, ispucalih krajeva. Kosi je neophodna hidratacija, treba joj dosta proizvoda i svi oni moraju da budu provereni, jer plava kosa lako gubi sjaj. Iako je često farbanje neophodno, trudite se da odložite posetu frizeru koliko god možete. Uradite ombre prelaz, balejaž ili klasične pramenove i onda nećete morati često da tretirate kosu farbom.

Za plavu kosu nije svejedno koji ćete šampon koristiti. Od šampona zavisi koliko brzo će se farba isprati i koliko ćete često morati da idete kod frizera. Sigurno ste čuli za ljubičasti šampon - on je pravi spas za plavu kosu, zato što održava boju i ubija žutilo.

Foto: Pixabay.com

Kada imate plavu kosu koja je sama po sebi podložna oštećenjima, nije pametno da često koristite peglu za kosu ili figaro.

Maske za kosu su obavezne. Postoje maske koje se drže pola sata ili kraće, pa ako vam je vreme problem, birajte njih. Plavoj kosi stalno treba dodatna hidratacija, pa su maske pravi izbor. Med, avokado i kokosovo i maslinovo ulje biće blagotvorni za plavu kosu. Bar jednom nedeljno napravite masku ili koristite kupovnu.

Skraćivanje krajeva bar jednom u tri meseca osvežiće vašu kosu i obavezno je kod plave kose.

Plava kosa je najugroženija tokom leta, stoga obavezno nanesite sprej koji služi za zaštitu od sunca dok god je vreme toplo.

Frizeri savetuju da se plava kosa suši na prirodan način. Savetuje se i da peškir kojim brišete kosu bude tanak, da to radite nežnim pokretima, kako ne biste kidali kosu.

#Kosa

#NEGA

#plavuše