AKTUELNO

Osmeh koji zrači svakog jutra, kada je ona na malim ekranima, ne može da prođe nezapaženo gledaocima Novog jutra TV Pinka. Dea Đurđević ima energiju koja osvaja, a za Pink.rs otkriva kako joj sve to polazi za rukom.

-Najlepše žene su srećne žene. Kada je žena pametna, nasmejana, vedra i harizmatična ona osvaja svet. Mislim da je sad lakše biti fizički lep zbog dostupnosti svakakvih preparata i intervencija, a raritet je unutrašnji sklad i rad na sebi u tom smislu. Žena koja ima sklad jednog i drugog, koja je zadovoljna sobom, nema frustracija, ima mnogo snage da se izbori sa svim preprekama u zivotu. Takve žene su najlepše. Takve žene su uspešne, jer same biraju šta je za njih uspeh – započinje svoju priču Dea za Pink.rs.

“Rad na sebi je važan. Ja sam prezadovoljna sobom bez obzira na sve”

To što je skoro svakog jutra budna i ustaje nekada i pre Sunca, Dei ne pada teško jer kaže da je rad pokreće.

Foto: TV Pink Printscreen

- Probudim se u 04 i 45, istuširam se i popijem kafu, obučem se i odlazim na televiziju direktno u šminkernicu. Kolege iz šminkernice imaju razumevanja za mene, jer sam vrlo nemirna i nestrpljiva. Zaista nemam mira i vremena da se šminkam i friziram sat vremena u šest sati ujutro. Zbrzavam ih i smatram da je meni i njima dovoljno pola sata da ja budem tip top. I moram vam reći da uspevaju – otkiva Dea kako započinje radni dan, ali kaže da je za osmeh, koji zrači sa malih ekrana, važna i činjenica da je zadovoljna sobom.

Foto: Pink.rs

- Prirodan osmeh i sreća je nešto što oplemenjuje svaku osobu i nadomešćuje sve nedostatke, ako ih uopšte i ima. Ja sam prezadovoljna sobom bez obzira na sve – dodaje ona.

“Svaki dan je pun obaveza - od poslovnih sastanaka do treninga”

Kaže da nezavisno od toga da li radi ili ima slobodan dan, mesta za vežbu, negu i druženje sa porodicom uvek ima.

- Radim jutarnji program, posle toga je kolegijum. Nakon posla je obavezan je trening i istezanje u mom Fizio timu. Tamo mi trener Milan dobro izbaci svu energiju jakim treningom od dva sata i s obzirom na to da je on moj fizioterapeut radimo i terapiju za ruku i ostale povrede koje imam. Nakon toga obično imam sastanke u vezi sa mojim udruženjem i tribinama “Budimo bezbedni” koje organizujemo po čitavoj Srbiji. Naravno, vremena u danu uvek mora biti za Mladena i mamu i to je ono što me ispunjava – kaže Dea ističući da joj je važno da je svaki njen dan ispunjen obavezama, jer tako ume da funkcioniše.

“Televizijska šminka je teška, izbegavam je privatno. Hidrirajuća maska je obavezna”

Dea kaže da zbog posla kojim se bavi, izbegava jaku šimnku kada nije pred kamerama. Kako kaže, najvažnija joj je nega lica. - S obzirom na to da je televizijska šminka teška trudim se da se ne šminkam ostalim danima. Uvek kod kuće imam peel off masku i neku hidrirajuću i hranljivu masku i njih stavljam jednom nedeljno, jer mi je važno da lice bude temeljno očišćeno i negovano. Naravno, podrazumeva se da svako veče i jutro lepo penom umijem lice i vrat i da nanesem kvalitetnu kremu koja odgovara mom tipu kože – objašnajva ona. Dea kaže da ima ljude kojima veruje, ali i da joj je nega kože posebno važna, naročito zbog ožiljaka koje je zadobila nakon saobraćajne nesreće koja se dogodila u februaru 2019. godine. -Što se tiče tela, ožiljci zahtevaju posebne mazalize za njih, a generalno volim lako nanosiva mleka za tela koja nisu teška i brzo se suše, jer mi smeta kad mi je telo masno. Ostalo sve negujem u kozmetičkom salonu. Našla sam ljude kojima verujem – kaže Dea.

Foto: Instagram.com/Dea Đurđević

Foto: Instagram.com/Dea Đurđević

“Ja sam pre za obrok salatu umesto bifteka”

Dea kaže da uživa u hrani, ali naglašva da je naučila da jede pravilno i da kombijuje hranu, pre svega jer je to počelo da joj prija i da se oseća fizički bolje.

- Obožavam da jedem i pre saobraćajne nezgode sam jela sve i u svako doba dana. Trenirala sam, imala mnogo obaveza u danu i kalorije su se trošile. Sada se zdravo hranim i navikla sam se. Prija mi. Mnogo mi je lepši osećaj, poletnija sam i imam energije. Tako da bih sada odabrala pre obrok salatu nego neko guemansko jelo – kaže ona.

"Uživam u lepoj garderobi. Nikuda bez dobre torbice"

Kao i svaka žena, kaže da uživa u kupovini, i da nema dovljno mesta u ormaru.

- Obožavam garderobu i stalno mi nešto nedostaje i nikad nemam šta da obučem. Kada bih morala da biram to su torbe i obuća. Obuća mi mora biti udobna zbog posledica povreda, iako mi se ranije dešavalo da bole noge u štiklama, ali ih ne skidam. Sad ne smem da ih nosim, ali sreća je da ima toliko ravnih modela koji su predivni. A torbi nikad dosta - otkriva nam Dea.

DEA PORUČUJE ČITATELJKAMA PINK.RS: Formula je volja. I uvek osmeh!

Kaže da su volja i lično zadovoljstvo formula lepog i negovanog izgleda, a šminka je samo "pomoćno sredstvo". -Moj savet čitateljkama je da su one te koje odlučuju kako će izgledati i da li je to lepo. Ne društvo, ne socijalni milje i status, ne trenutni trendovi. Važno je da su čiste i negovane, a najvažnije da su srećne i zadovoljne sobom. A na tome mora da se radi. Formula je volja. I uvek osmeh - poručuje Dea.

#Dea Đurđević

#lepota i moda